„Дјеца нам се рађала“

Форум жена ПДП Бијељина данас је (27.07.2018.), у градском парку, организовао акцију под називом „Дјеца нам се рађала“. Предсједница Форума жена ПДП РС Драгана Чојић је рекла да се овом акцијом настоји подићи свијест грађана о проблему негативног природног прираштаја у Републици Српској и на тај начин обезбиједити да Република Српска не остане без свог најважнијег ресурса - људи.

- Имамо програм, жељу, визију, снагу и желимо да останемо своји на своме, али у препорођеној Републици Српској“, рекла је Драгана Чојић.

Данашња акција се оджава у градовима широм Републике Српске .

Весна Стевановић, члан ГО ПДП РС, је рекла да ће ПДП у октобру, када постане дио власти, у циљу повећања стопе наталитета залагати се за већ утврђене мјере пронаталитетне политике.

-фиксна једнократна накнада за свако рођено дијете од најмање 2000 КМ;

-матерински додатак на мјесечном нивоу за сваку мајку која роди четврто дијете у висини просјечне плате у Републици Српској;

-матерински додатак на мјесечном нивоу за сваку мајку која роди треће дијете у висини половине просјечне плате у Републици Српској.

Весна Стевановић је истакла да досадашња мјере, којима се кити Влада РС, а мисли се на опрему новорођенчета, матерински додатак, давања за треће и четврто  дијете - није обезбиједила Влада, него се та средства исплаћују из  Јавног фонда за дјечију заштиту који се пуни из доприноса запослених грађана.

"САЧУВАЈМО ЖИВОТ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ"

Извор: ПДП