Љетна школа новинарства „Мали новинар“ - У Бијељини одржан други дјечији карневал - Аутор: Јелена Ијачић

По други пут у Бијељини одржан је дјечији карневал. Тема овогодишњег карневала била је “Дијете је чаролија “ и малишани су се костимирали у своје омиљене ликове из цртаних филмова и бајки. На овогодишњем карневалу учествовало је преко 700 дјеце из 19 вртића, од којих су петнаест били из Бијељине, а остала четири из Лопара, Шапца, Каракаја и Зворника. Дјечица су заједно са својим васпитачима дефилеовали кроз Бијељину у костимима принцеза, супер хероја, животиња и многим другим симпатичним костимима.

Организатор овогодишњег карневала било је позориштанце “Маслачак“, уз помоћ туристичке агенције “Happy Travel“, ЈУ Центар за културу “Семберија“, а генерални покровитељ био је Град Бијељина. Ове године карневал је одржан 7. јуна на градском тргу. Карневал су отворили умјетнички директор позориштанца “Маслачак“ Ненад Благојевић и Љубица Млађеновић, представник Града БијељинаЗа разлику од прошлогодишњег карневала, ове године пекаре “Бодакско”, посластичарнице “Моцарт“, “Дрина-осигурање” и многи други спонзори пружили су малишанима кифле, балоне, колаче, сокиће…

О овогодишњем карневалу причали смо са директорицом туристичке агенције Happy Travel“, Мајом Антић, која је уједно и највише помогла у реализовању другог дјечијег карневала у Бијељини.

“Јако смо поносни што смо успјели заједно са осталим организаторима и спонзорима да реализујемо овај други дјечији карневал и што смо имали овако велики одзив. То нам је дало мотив и жељу да трећи карневал буде још бољи и са још више учесника. Још једном хвала свима на учешћу и помоћи при реализацији“, изјавила је директорица Маја Антић.

Надамо се да ће се ова традиција наставити и да ће наш град бити домаћин још много дјечијих карневала, као и да ће ови карневали усрећити још много малишана. 

Јелена Ијачић