Акција Савјета младих ГО ПДП Бијељина - Разговор са грађанима о горућим проблемима

Чланови Савјета младих ГО Партије демократског прогреса Бијељина организовали су акцију „Разговор са грађанима о проблему одласка становништва из РС“. На Тргу краља Петра И Карађорђевића, разговарали су са грађанима Бијељине о демографским проблемима са којима се сусрећемо у РС. Станојка Јањић, потпредсједница Младих ПДП Бијељина, нагласила је да је „одлазак младих из земље горући проблем, да је земља све сиромашнија, а становништво све старије“.

-Наталитет је веома низак, а млади људи који би требали бити будућност сваке земље, у све већем броју одлазе у западне земље. Када говоримо о негативном природном прираштају, два су кључна проблема: незапосленост и економска неизвјесност, рекла је Јањићева и нагласила да ове проблеме треба да рјешавају институције, али је „очигледно да држава или не жели или нема начина да ријеши ове проблеме“.

-ПДП-а је прошле године усвојила Декларацију будућности РС и доласком на власт након октобарских избора, проводићемо активности које за циљ имају рјешавање горућих проблема са којим се суочавају грађани РС, рекла је Јањићева. Члан Младих ПДП-а из Лопара Митар Јанковић указао је на лоше економске услове у РС, а који доводе до одласка младих из земље.

-ПДП је темељно урадио стратегију која ће се рјешавати овај проблем јер нам је циљ да млади људи остају на овим просторима, рекао је Јанковић. Подршку младим ПДП-а пружају старији и искуснији чланови партије, а међу њима је и Љубица Млађеновић, која је нагласила да ће се ПДП залагат за институционално стварање амбијента, како би квалитет живота младих људи, али и свих грађана, био што бољи, рекла је Млађеновићева. Акција у организацији Савјета младих ПДП-а, проведена је 10. јула широм РС.

 

О.С.

Извор: Семберске новине/О.Стјепановић