ПДП БИЈЕЉИНА: УВЕСТИ ПРИНЦИП – ЈЕДАН ЧОВЈЕК, НАЈВИШЕ ЈЕДНО БУЏЕТСКО ПРИМАЊЕ

Члан Главног одбора ПДП-а Миленко Вићановић најавио је 7. јула 2018. да ће ова странка у фокусу будућег дјеловања највише пажње обратити на економску обнову Републике Српске. „Неопходно је извршити ревизију плата и накнада свих запослених које се исплаћују из јавних извора финансирања, под ингеренцијом Владе Републике Српске“, рекао је Вићановић на конференцији за новинаре у Градском одбору ПДП-а Бијељина. Према његовим ријечима, због тога је у Српској потребно доношење законских оквира којим ће се дефинисати да радници у јавним институцијама могу да приме само једну плату или надокнаду из јавног извора финансирања.

„Потребно је израдити и јавни регистар свих запослених у јавним институцијама који примају плате из јавних извора финансирања, јер само према том принципу да један човјек може да има једно буџетско примање отвориће се 10.000 нових радних мјеста која ће се финансирати из јавних извора“, навео је Вићановић.

Он је подсјетио да је 2016. године вратио функцију посланика у Народној скупштини Републике Српске, јер је истовремено обављао и функцију директора предузећа „Комуналац“ у Бијељини.

Вићановић је рекао да ће се ПДП залагати за доношење закона којим ће се регулисати да један човјек може да обавља само једну функцију.

Члан Главног одбора ПДП-а Љубица Млађеновић говорила је о алармантној демографској ситуацији у Републици Српској и намјери ПДП-а да се путем мјера популационе политике унаприједи рађање, образовање и наука у Српској.

Она је рекла да је број дјеце уписане ове године у основну школу само у Бијељини мањи за 40 у односу на прошлу школску годину, а да је број средњошколаца са некадашњих 11.500 ученика пао испод 10.000.

„ПДП ће, када формирамо нову власт након октобарских избора увести фиксну једнократну накнаду за свако новорођено дијете, у износу од најмање 2.000 КМ, матерински додатак на мјесечном основу за сваку мајку која роди четврто дијете у висини просјечне плате у Републици Српској, те матерински додатак на мјесечном основу за сваку мајку која роди треће дијете у висини половине просјечне плате у Републици Српској“, казала је Млађеновић.

Члан Главног одбора ПДП-а Милорад Стјепановић рекао је да су садашња улагања у пољопривреду недовољна и обећао да ће ПДП издвајања за пољоприввреду подићи на шест, умјесто садашњих три одсто буџета.

Извор: ПДП
Фото: ПДП