Пријем за представнике Балканског одбојкашког првенства за јуниоре - Бијељина други пут домаћин првенства

Пријем за учеснике Балканског првенства за јуниоре у одбојци, организован је Градској управи, а учеснике су ријечима добродошлице поздравили градоначелник Мићо Мићић, замјеник министра за избјегла и расељена лица БиХ Предраг Јовић и градски менаџер Милош Стевановић. Град Бијељина је, заједно са Савјетом министара БиХ, био је спонзор овог првенства, а организатор Одбојкашки савез БиХ уз техничку подршку Одбојкашког клуба „Радник“ Бијељина.

-Ово је изузетан догађај како за Бијељину, тако и за Републику Српску и БиХ у цјелини. Посебно нам је задовољство да је наш Град други пут домаћин овом међународном такмичењу гдје учествују репрезентације осам земаља са простора Балкана подијељених у двије групе, рекао је замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић  у име Градске управе, али и Савјета министара БиХ. Делегат Балканске одбојкашке федерације и потпредсједник Одбојкашког савеза Румуније Адин Кожокаро је истакао да је овакав догађај веома важан за одбојку овог дијела Европе и представља такмичење пријатељског карактера.

-Хвала домаћинима на гостопримству уз жељу да постижу успјех у свим будућим спортским активностима у локалној заједници, рекао је Кожокаро. Спортски директор Одбојкашког савеза за мушке екипе и тим менаџер јуниорске екипе Србије Богдан Сретеновић изразио је задовољство због срдачног дочека, али и пријема у Градској управи.

- Спортистима је у свакој утакмици важан резултат, али свима нама је главни циљ да из својих јуниорских екипа изњедримо успјешне сениоре који ће у наредним годинама представљати своје земље на европским и свјетским такмичењима на најбољи начин, рекао је Сретеновић. Он је додао да репрезентације Бугарске и Грчке нису могле учествовати из финансијских разлога. Првенство се одржава од 4. до 8. јула, а учествује осам репрезентација са простора Балкана подијељених у двије групе.

Извор: Semberske novine/О.Стјепановић
Фото: Семберске новине