Изградња канализације по плану, примједбе опозиције дио предозборне кампање

Изградња канализационог система у Бијељини напредује по плану и нема кашњења у извођењу радова, тако да су примједбе дијела опозиције због темпа изградње канализације неосноване и дио су предизборне кампање – истакао је нај конференцији за медије градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

- Разумијемо да грађани који живе у зони извођења радова имају проблема у свакодневном животу и раду, али их молим за разумијевање јер су радови изузетно сложени. У Улици 27. марта колектори се постављају на дубину од шест метара и даље дубином од четири до пет метара иду премa зградама на Богдановића плацу. У Улици Српске војске колектори су на дубини од четири метра, а у овом дијелу града мијењамо и цјелокупну кишну канализацију, водоводне цијеви које су тренутно азбестне, тротоаре и расвјету, а све то захтијева вријеме. Додатна отежавајућа околност је скоро свакодневна киша у претходном периоду – истакао је градоначелник Мићић.
До сада су завршени радови на изградњи канализације у улицама Димитрија Туцовића, Светозара Марковића, Сарајевској, Солунској и Арсенија Чарнојевића, укључујући и асфалтирање, што је коштало око 4,2 милиона евра са ПДВ-ом.
- У улицама Српске војске, 27. марта и мањим околним улицама вриједност радова само на изградњи канализације износи преко 5,2 милиона евра са ПДВ-ом. Само замјена водоводних инсталација кошта пола милиона марака, а за асфалтирање само дијела ових улица треба издвојити преко милион марака. Требало је прво обезбиједити скоро седам милиона евра донација и преко два милиона евра из буџета, па неколико милиона КМ за сва асфалтирања у овим улицама и зато је омаловажавање овог пројекта од стране опозиције некоректно – нагласио је градоначелник Мићић додајући да ће улице Српске војске (од новог кружног тока до Болнице) и Потпоручника Смајића у најскоријем року бити пуштене у саобраћај.
Поред овог капиталног пројекта који је у току, градоначелник Мићић је за ову грађевинску сезону од важнијих грађевинских подухвата у урбаном подручју Града Бијељина најавио обнову улица Раје Бањичића и Димитрија Туцовића (дио према силосу), израдњу кружног тока код раније Жељезничке станице и замјену тротоара испред зграде Суда, односно, плочника од Библиотеке до ТЦ „Емпориум“.
 

Извор: Град Бијељина