ОДБОЈКАШКИ СПЕКТАКЛ Балкански шампионат за јуниоре у Бијељини од 4. Јула

Одбојкашки клуб Радник из Бијељине организоваће Балкански шампионат за јуниоре од 4. до 8. јула ове године. На јуче уприличеном потписивању уговора о преносу права организације, који је организован у градској управи, дефинисане су обавезе клуба и Одбојкашког савеза БиХ.

На Балканијади ће учествовати 8 репрезентација подијељених у двије групе, а из Радника поручују да су свјесни значаја и одговорности које носи једно овакво такмичење, али и да имају искуства, те се надају да ће све проћи у најбољем реду.

- Ми смо већ прије двије године организовали Балкански шампионат, али за јуниорке, као и двије завршнице Балканског купа клубова. Већ смо кренули са припремама, и надамо се да ћемо у наредних мјесец дана урадити све да се сви који дођу у наш град осјећају као код куће. Позивамо све љубитеље одбојке да дођу у Бијељину од 4. до 8. јула и да уживају у одличним одбојкашким представама, поручио је предсједник Одбојкашког клуба Радник Драган Станишић. 

Из Одбојкашког савеза БиХ, који је пренио права организације такмичења на клуб из Бијељине, истичу да ће Бијељина за 5 дана одржавања такмичења бити одбојкашка престоница БиХ.

- У Бијељину ће доћи око 150 одбојкаша, чланова стручних штабова, и представници репрезентација, те бројни гости из регије. Биће то права прилика за промоцију туристичких потенцијала овог града, а свакако да ће бити и једно веома квалитетно такмичење, јер се ради о момцима од којих су многи већ у сениорским погонима тимова у којима тренирају одбојку. Не сумњамо да ће Радник организовати ово на најбољи могући начин, а ми ћемо им бити на располагању за све што буде било потребно, изјавио је предсједник Одбојкашког савеза БиХ Алија Фатић.

Град Бијељина подржава промоцију спорта, па ће тако и овог пута бити генерални покровитељ.

- Ми смо се одлучили да подржимо организацију овог такмичења, као што смо то чинили када је одбојкашки клуб Радник организовао сличне догађаје. Надамо се да ће они то урадити на прави начин и по ко зна који пут промовисати наш град онако како то само они умију, на спортским борилиштима у земљи и иностранству, поручио је Самер Ел Шеик начелник Одјељења за друштвене дјелатности града Бијељина.

Балкански шампионат за јуниоре одржава се у Бијељини од 4. до 8. јула.

Извор: infobijeljina.com
Фото: ИнфоБијељина