Може ли Србија да победи Бразил?

Могу ли фудбалери Србије да победе Бразил, да ли ћемо исписати историју трећом победом после 84 године? Шта Србији треба да би искорачила из групе? "Орлови" после два кола имају три бода, победили су Костарику 1:0 и изгубили су од Швајцарске 1:2, Швајцарци још имају реми са "Селесаом" 1:1, а Бразилци победу над Костариканцима 2:0.

Бразил и Швајцарска деле прво место са по четири бода, „орлови" су корак иза. Србија у осмину финала може на три начина и не зна се који је тежи. 

Први је да победе Бразил и у том случају са шест бодова сигурно би ишли даље као први или други, у случају да Швајцарска савлада Костарику, док би Бразилци спаковали кофере и отишли кући, што је готово незамисливо.

У другој варијанти, Србији одговара и бод против Бразила, али под условом да Костарика победи Швајцарску бар са два гола разлике. 

На руку Србији би ишла и победа Костарике над Швајцарском 1:0, али би у том случају Србија морала бар да ремизира са Бразилом, и то најмање 2:2. 

Приликом састављања табела на Светском првенству прво се гледа број освојених бодова, затим гол разлика, па већи број постигнутих голова. Уколико две екипе имају исте бројеве онда се тек гледа међусобни скор. 

Србија и Бразил играју од 20 часова на стадиону "Откритје арена" у Москви.

Извор: www.b92.net
Фото: StarSport