Свечана академија "У сусрет Видовдану"

Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Бијељина организоваће данас, 27. јуна 2018. године, свечану академију под називом "У сусрет Видовдану". Свечана академија биће одржана од 17.00 часова у Културном центру Епархије зворничко-тузланске у Бијељини.

Из "Просвјете" је саопштено да свечана академија наставља традицију обиљежавања значајних датума и личности из српске историје и културе. 

Осим културно-умјетничког програма, у којем ће учествовати Хор "Србадија" и бесједник, професор Милош Ковић, на академији ће бити додијељене награде ученицима генерације основних и средњих школа са подручја града Бијељина. 

Академија је дио видовданских свечаности које ће бити обиљежене низом садржаја. 

Свечаности ће започети ломљењем славског колача у Спомен-храму Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских у касарни "Војвода Степа Степановић" у Бијељини, наставиће се свечаном академијом "У сусрет Видовдану" и отварањем Спомен-собе погинулим борцима у згради Музеја Семберије. 

Завршница програма биће у знаку музике и концерта Умјетничког ансамбла "Станислав Бинички" Министарства одбране Србије и Српског пјевачког друштва "Србадија" Бијељина у Центру за културу "Семберија". 

Свечана академија биће одржана од 17.00 часова у Културном центру Епархије зворничко-тузланске у Бијељини. 

Извор: www.infobijeljina.com