Теквондоисти ТК „Јопа“ освојили 41 медаљу на републичком првенству

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за успјешне младе спортисте Теквондо клуба „Јопа“ који су на првенству Републике Српске, одржаном почетком јуна, освојили 41 медаљу. На овом првенству учествовало је преко 200 такмичара из 17 клубова.

- Сви наши такмичари који су учествовали на овом првенству освојили су по медаљу. То је велики успјех за наш клуб, а 18 златних, 17 сребрних и 6 бронзаних медаља су показатељ колико смо труда и рада уложили да бисмо постигли овакве резултате. Такође, били смо прваци у кадетској конкуренцији, са сениорима смо били трећи, а са јуниорима други - навео је предсједник и тренер ТК „Јопа“ Свјетлан Вујадиновић.
Он је истакао да су три најбоља такмичара на овом турниру били Марија Ерић у категорији кадета, Његош Пантић у категорији јуниора, док је најбољи вртиштанац био Дамјан Чвргић.
Вујадиновић  је подсјетио и да је овај клуб на првенству на нивоу БиХ освојио девет медаља.
- Три првака БиХ су одмах ушли у репрезентацију БиХ и они ће се такмичити на Балканском првенству у Бугарској и Европском првенству у Румунији, која се очекују у другој половини ове године - најавио је Вујадиновић.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је истакао да је овај клуб освајио велики број награда на државним такмичењима у овој години, због чега му је Градска управа уручила захвалницу и новчану помоћ за одлазак на европско такмичење.
- Желимо да на овај начин, поред клубова који се директно финансирају из градског буџета, посебно наградимо оне који постижу изванредне резултате. У „Јопи“ тренира 70-ак дјеце и омладинаца и видимо да су то не само успјешни такмичари, него и да се с овом дјецом ради и педагошки- истакао је Мићић, додајући да је овом клубу неопходан и простор за тренирање, с обзиром на то да тренутно плаћају салу коју користе, те најавио изградњу нове спортске хале у Основној школи „Јован Дучић“ у Патковачи, у којој ће моћи тренирати.
Он је додао да је у Бијељини у плану и изградња велике спортске хале са више терена у наредном периоду.

Извор: www.gradbijeljina.org
Фото: Град Бијељина