Градска управа и ове године суфинансира научноистраживачке радове

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је уговоре са студентима постдипломских студија који су на градском конкурсу за финансирање научноистраживачких радова у академској 2017/2018. години добили средства за финансирање докторске тезе и мастер, односно магистарских радова.

-Већ низ година Градска управа финансира израду научно-истраживачких радова. Као и претходних година, изабрали смо радове из области које су друштвено значајне, односно који својом структуром и научним дометом доприносе напретку и развоју Града Бијељина. Надамо се да ће новчана помоћ бити од користи кандидатима и да ће моћи квалитетно да припреме своје радове - навела је шеф Одсјека за образовање Љубица Млађеновић.

У академској 2017/2018. години из буџета Града Бијељина ће се финансирати израда докторске тезе Јелене Марић на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду, докторска теза Биљане Ковачевић на Економском Факултету у Београду, магистарски рад Цице Радишић Мићић на Економском Факултету у Брчком и магистарски рад Анђелка Богдановића на Факултету за Економију Слобомир П Универзитета.

Докторске теза ће бити финансирана једнократним новчаним износом од 2000 конвертибилних марака, а магистарски рад једнократним новчаним износом од 1500 КМ.
Финансирање израде завршних научноистраживачких радова одобрава се након спроведеног поступка по јавном конкурсу расписаног на основу Одлуке о стипендирању и награђивању ученика и студената и Правилника о критеријуму и поступку за стипендирање и финансирање научноистраживачких радова.

Извор: Град Бијељина