Недеља добрих ствари

Градски менаџер Милош Стевановић представио је кампању „Недеља добрих ствари“ која ће симболично бити седмица у којој ће Градска управа промовисати младе талентоване људе и пружити им подршку, а у наредним данима биће организован и велики број догађаја с циљем унапређења друштвеног, културног и привредног живота у Граду.

- Ова седмица је почела отварањем новог објекта школе на Лединцима и у наредним данима очекују нас и друга лијепа и корисна дешавања, због чега смо ову седмицу назвали „Недељом добрих ствари“ - најавио је градски менаџер Милош Стевановић.
Он је данас угостио ученике Гимназије „Филип Вишњић“ који ће похађати програме Истраживачке станице „Петница“, као и ученике који ће учествовати на међународним такмичењима.
- Неки од ђака, које смо данас угостили у Градској управи, ће похађати семинаре у Петници, док ће неки представљати наш Град на такмичењима из математике, физике, биологије, географије и њемачког језика. Градска управа жели да посвети већу пажњу овим младим талентима, који могу много да допринесу развоју и напретку нашег Града у будућности - истакао је Стевановић.
Директор Гимназије „Филип Вишњић“ Владимир Шавија истакао је да је ово добар начин да се промовишу младост и таленат гимназијалаца.
- Ово су дјеца која не траже медијску пажњу, већ подршку за оно што раде и за успјехе које постижу - навео је Шавија.
Градски менаџер је најавио и да ће сутра Бијељину посјетити њемачки амбасадор у БиХ Кристијане Хохман и да ће том приликом, на употребу званично бити предати пластеници у којим ће прво социјално предузеће на овом подручју производити поврће.
- Градска управа је захвална Удружењу грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин“ које ради на стварању окружења за одрживи развој, намијењен прије свега за грађане осјетљивих социјалних категорија, као и за грађане ромске националности - истакао је Стевановић.
Предсједник „Отахарина“ Драган Јоковић навео је да је социјално предузеће значајним средствима подржала њемачка Влада преко Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ).
У Градској управи представљена је и освајачица златне медаље на Међународном такмичењу „Куп Варне“ у Бугарској Елена Микић из Џудо клуба „Пантери“.
- На такмичењу је учествовало 500 такмичара из пет земаља, а ми смо били једини учесници из БиХ. Михајло Јовановић је освојио друго мјесто, док је треће мјесто заузео Никола Нешковић, а освојили смо и два пета мјеста - навео је тренер овог Џудо клуба Владо Ђокић.
Градски менаџер је навео да ће у Бијељини ускоро бити отворено 50 нових радних мјеста за жене у приватном малопродајном ланцу.
Такође, он је најавио да ће 23. јуна у Бијељини бити одржан рок концерт групе „Грим“, као и да ће средином ове седмице биди одржана два пријема - за привреднике који редовно плаћају порез, односно, за дјецу са посебним потребама.
- На пријемима ћемо на једном мјесту имати и представнике свих вјероисповјести, те ћемо на тај начин послати и поруку мира и заједништва - истакао је градски менаџер.
 

Извор: Град Бијељина