Добар имиџ Бијељине у свијету

Бијељину је недавно посјетио министар спољних послова БиХ Игор Црнадак и том приликом са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, предсједником Скупштине Града Славишом Марковићем и шефом Кабинета Градоначелника Милетом Пејчићем разговарао о досадашњој и будућој сарадњи између Министарства и локалне заједнице.

- Након мог именовања за министра спољних послова, прве позиве за посјету локалних заједница сам добио од градоначелника Бијељине Миће Мићића и тадашњег градоначелника Требиња Славка Вучуревића и та сарадња се наставља. Комуникација између различитих нивоа власти је веома битна, да би се сагледале могућности заједничког рада, а без обзира о којим локалним заједницама се ради и о којим политичким партијама и блоковима, сарадња је неопходна. Бијељина има позитивна искуства у комуникацији са великим бројем амбасада, а Министарство којим ја руководим наставља да промовише све што је добро и квалитетно - навео је Црнадак, додајући да он и градоначелник Бијељине обављају и важне функције у својим политичким партијама, те да су разговарали и о политичкој атмосфери.
- Кампања је иза угла, атмосфера је врло позитивна и очигледно је да Република Српска очекује и да ће остварити промјене у октобру - изразио је своје увјерење Црнадак.
Градоначелник Мићић је изразио је задовољство посјетом министра спољних послова Бијељини и подсјетио да је министар за вријеме свог досадашњег мандата више пута посјетио овај Град.
- Сарадња са овим Министарством нам је врло важна, с циљем афирмације Бијељине преко дипломатксих представништава у Европи и свијету, као позиционирања нашег Града у европским интеграцијама. Мислим да смо у овоме доста успјели и желим да се захвалим министру и свим амбасадорима који су нам излазили у сусрет, јер је резултат заједничког дјеловања тај да је Бијељина склопила сарадњу са многим градовима, од којих бих, овом приликом, издвојио руски Азов и румунски Брашов, које смо недавно посјетили, а са којима планирамо да остваримо привредну и културну сарадњу - истакао је Мићић.
Говорећи о проблему прилива миграната у БиХ министар Црнадак је истакао да је неопходна сарадња свих нивоа власти да би се ријешио овај проблем.
- Ако будемо паметно радили неће доћи ни до какве ескалације. Морамо сви сарађивати са Оперативним тијелом којим руководи министар Драган Мектић, а који треба да настави да ради уз подршку свих нивоа власти - навео је Црнадак, додајући да је наводни план да се у Бијељину смјести 2500 миграната најобичнија дезинформација, свјесно пласирана с циљем узнемиравања становништва, да би се градила политика пред изборе.

Извор: Град Бијељина