Црнадак: Међународно одбранили позиције Републике Српске

Министар иностраних послова БиХ и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак посјетио је синоћ (07.06.2018.) просторије ПДП-а Бијељина и истакао да је ова партија међународно одбранила позиције Републике Српске.

,,Република Српска данас има потпуно стабилну међународну позицију. Више нигдје у свијету, ни у једном већем центру, нико не размишља о томе да води политичку активност против наше Републике, а томе су увелико допринијели представници ПДП-а у Сарајеву', нагласио је Црнадак током одржавања састанка Регионалног одбора.

 

Он је изјавио да представници СНСД-а могу и даље да обилазе дијаспору, да посјећују различита удружења и организације, те да он нема ништа против тога, али да се конкретне ствари за Републику Српску и Босни Херцеговину могу постићи само у директним разговорима са кључним људима и земљама.

 

,,Суштина посла за Републику Српску се ради када ви о њој причате и њене позиције браните са Ангелом Меркел или у Вашингтону, Москви, Бриселу. А могу рећи да не постоји ниједан званичник, захваљујући раду почасног предсједника ПДП-а Младена Иванића и моје маленкости, који не рачуна на нас као на озбиљан фактор', каже Црнадак.

 

Регионалном одбору ПДП-а присуствовали су представници Изборне јединице шест која обухвата Бијељину, Брчко, Угљевик, Лопаре, Шамац и Пелагићево.

Извор: ПДП