РАДНИК ОСВОЈИО ШЕСТИ ТРОФЕЈ У КУПУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И УШАО У ИСТОРИЈУ!

Фудбалери Радника су по други пут узастопно одбранили трофеј у Купу Републике Српске, јер су у финалном сусрету 25. издања овог такмичења, после бољег извођења једанаестераца, савладали Крупу укупним резултатом 6:5 (1:1 након регуларног дела меча). На тај начин, дошло се до шестог трофеја у овом такмичењу.

У не баш претјерано динамичној и квалитетној игри, по веома тешком терену, повели смо у 38. минуту, када је Душан Мартиновић сјајно центрирао са леве стране, а на другој стативи лопту сачекао Ирфан Хаџић, поклонио се и главом затресао мрежу Крупљана. Седам минута касније, Крупа је изједначила након што се лопта одбила на полуволеј Слободану Милановићу, који је погодио са 20 метара.

У 86. минуту Крупа је могла до побједе. Имали су шансу преко Игора Макитана, који је после корнера погодио пречку, а у наставку акције наши момци отклонили су лопту са гол линије и тако обезбједили пенал лутрију. Ту је пресудила шеста серија, када је Петар Бановић шутирао високо преко гола. Пре тога, Бранислав Ружић је одбранио шут Радосава Алексића у другој серији, док је Велибор Ђурић у четвртој серији шутирао поред гола.

РАДНИК – КРУПА 6:5 (1:1, 1:1)

Стадион: Градски стадион у Приједору. Гледалаца: 1.500. Судија: Александар Његомировић (Прњавор). Стрелци: Хаџић у 38. минуту за Радник, а Милановић у 45. минуту за Крупу. Стрелци из пенала: Мартиновић, Васић, Глишић, Окић и Срећковић за Радник, а Николић, Милановић, Миросављевић, Марјановић за Крупу. Жути картони: Деспотовић, Срећковић (Радник), Илић, Балабановић (Крупа).

РАДНИК: Ружић, Радовић (Мерајић од 88. минута), Мартиновић, Сушић (од 46. минута Срећковић), Бешировић, Васић, И. Хаџић, Деспотовић, Глишић, Ђурић, Окић.

КРУПА: Кутић, Макитан, Гвозденовић (Дабић од 70. минута), Миросављевић, Николић, Балабановић, Алексић, Милановић, Илић, Марјановић. Ђамара (Бановић од 56. минута).

Извор: www.fkradnik.ba