На Кадетском јуниорском првенству БиХ - Тијана троструки кадетски првак БиХ

Три представника Шаховског клуба Свети Георгије, млади шахисти Тијана и Тамара Станишић и Мирко Шајин, учествовали су у Неуму на 19. Кадетском и јуниорском првенству Босне и Херцеговине, за које су право учешћа изборили на Кадетском првенству Републике Српске, који је организовала Шаховска унија Босне и Херцеговине у сарадњи са Шаховским савезом Херцег-Босне.

У категорији дјевојчица до 12 година, Тијана Станишић је заузела прво мјесто и освојила златну медаљу и побједнички пехар, те на тај начин постала трећи пут заредом првак Босне и Херцеговине у шаху у кадетској конкуренцији што представља веома вриједан резултат и скоро незабиљежен у новијој шаховској историји на нашим просторима. Добре резултате остварили су и Тамара Станишић у истој категорији и Мирко Шајин у категорији дјечака до 12 година.

 

-Успјех наших младих шахиста добија додатно на вриједности уколико се узме у обзир чињеница да су наши млади шахисти са својим родитељима и тренерима путовали на првенство у Неум о сопственом трошку, односно све су финансирали родитељи младих шахиста. Са друге стране само један од друга два шаховска клуба која у Бијељини раде са дјецом, а који се финансирају са буџета града Бијељина, остварио је исти успјех, односно у својим редовима има кадетском првака Босне и Херцеговине, потврђено је из Шаховског клуба Свети Георгије.