Бијељина наставља пут напретка

Градска управа је данас, преко Аграрног фонда, исплатила преостале подстицаје за пољопривренике за 2017. годину, односно подстицаје за тов јунади и тов свиња, најавио је на данашњој конференцији за медије градоначелник Бијељине Мићо Мићић. - На овај начин сви подстицаји за прошлу годину, а који се исплаћују преко Аграрног фонда Града Бијељина, су исплаћени - навео је Мићић.

Градоначелник је, говорећи о актуелностима у Граду, истакао да је тренутно у току наставак пројекта изградње канализације у Улици српске војске.
- Ову улицу ћемо, након завршетка радова у вези са изградњом канализације, морати у потпуности наново изградити, са тротоарима и ивичњацима, а замјенићемо и комплетну уличну расвјету - навео је Мићић.
За улице Српске војске, Потпоручника Смајића и Николе Спасојевића биће издвојено 602.000 евра без ПДВ-а, док ће Улица 27. марта бити накнадно асфалтирана, након завршетка цјелокупних радова на изградњи канализације, што ће коштати око 154.000 евра без ПДВ-а.
Недавно су асфалтирани дијелови улица Арсенија Чарнојевића, Димитрија Туцовића и Солунска,  у којима је грађена канализација и саобраћај у овом дијелу Бијељине се одвија неометано.
Улице Светозара Марковића,  Милоша Обилића и Сарајевска биће асфалтиране у наредном периоду.
Градоначелник је најавио да је у плану и изградња кружне раскрснице на укрштању улица Милоша Обилића, Сремске, Раје Баничића и Живојина Мишића, као и реконструкција дијела улица Раје Баничића и Димитрија Туцовића.
Он је истакао да је у складу са Законом о локалној самоуправи, који предвиђа да Градска управа има обавезу и право да запосли неколико експерата, запослен градски менаџер Милош Стевановић, који ће помоћи у реализацији великих капиталних пројеката.
- Циљ ми је да Бијељини, која је на добром путу напретка, помогнем да настави у том смјеру и да буде још боље мјесто за живот. Градска управа тренутно ради на реализацији пројекта гасовода, за шта је издвојено преко 30 милиона конвертибилних марака, за изградњу гасоводне мреже у нашем Граду. Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС је прошле седмице издало још једну дозволу за гасовод који се гради од Шепка до Бијељине и Градска управа ће учинити све да Бијељина до следеће грејне сезоне добије гас. На тај начин реализоваће се изузетно важан пројекат, у сарадњи Градске управе и Владе Републике Српске - појаснио је Стевановић.
Он је најавио и изградњу нових дјечијих игралишта у Граду, као и уређење постојећих.
У области образовања планиран је завршетак спољног уређења Основне школе „Вук Караџић“ на Лединцима, а захваљујући донацији Владе Јапана, а у Основној школи „Кнез Иво од Семберије“ биће обновљена столарија, највљено је на данашњој конференцији.
Градоначелник је појаснио да су, према Закону о заштити и добробити животиња Републике Српске и Закона о ветеринарству БиХ из кога је проистекао Правилник о идентификацији и вођењу евиденције паса, мачака и питомих вретица у БиХ, сви власници паса и мачака дужни да их региструју и микрочипују.
- Обавеза ветеринарских организација је да воде регистар за сваку појединачну животињу, јер без тога није могуће спровести било какву ветеринарску интервенцију. Заједничком сарадњом инспекције, ветеринарских организација и грађана,с циљем отпочињања рјешавања проблема прекобројне популације напуштених паса, Ветеринарска инспекција Града Бијељина ће у предстојећем периоду вршити контроле ветеринарских организација и информисати грађане-власнике животиња, како директним путем, тако и путем медија, о њиховим правима и обавезама - појаснио је Мићић.
Градоначелник је истакао да је у Бијељини почела изградња 20 од 44 куће уништене у полави 2014. године, које ће бити изграђене кроз пројекат Европске уније.

Извор: www.gradbijeljina.org
Фото: Grad Bijeljina