Угљевички луткари представљали Републику Српску у Новом Саду

Ученици Основне школе „Алекса Шантић“ из Угљевика, као једини представници Републике Српске, учествовали су на међународном такмичењу основних школа у луткарству (ФЛУОШ), које је по 24. пут одржано у Новом Саду.

Такмичењу је претходио свечани пријем у Градској кући у Новом Саду , гдје је малим Угљевичанима указана посебна добродошлица као јединим гостима из Републике Српске.

Мали Угљевичани изборили су пласман у 8 најбољих екипа од укупно 26 ,колико их узело учешће на овом престижном традиционалном луткарском фестивалу, које окупља бројне школе како из Србије тако и земаља региона.

Угљевички луткари представили су се представом „Мала вјештица“ и освојили посебну награду за примјену специјалних ефеката у представи .

„Веома сам поносна на моје ученике и срећна због постигнутог успјеха. Ова нам награда много значи, посебно из разлога што је освојена на једном од највећих престижних такмичења луткарства основних школа у региону“, каже учитељица  Снежана Милошевић, ауторка представе.

Талентовани мали луткари из Угљевика , недавно су освојили прво мјесто на бијељинском фестивалу „Лутвид“ који се одржава у организацији  Народне библиотеке „Филип Вишњић“, а након успјеха у Новом Саду, ускоро их очекује наступ и на „Луткеф фесту“ који се одржава у Београду.

 

Пише: Снежана Милошевић

Извор: www.ugljevik.info