Ускоро почињу радови на уређењу канала Дашница кроз Бијељину

Директор ЈУ „Воде Српске“ Милан Кикић и Јован Гајић из д.о.о. „Бук Промет“ потписали су уговор за уређење канала Дашница у Бијељини. Уговор је вриједан 2.365.748,79 евра без ПДВ-а и садржи двије компоненте.

Прва се односи на реконструкцију спојног канала између канала Дашница и Мајевичког ободног канала у дужини од 750 метара, реконструкцију спојне грађевине између канала Дашница и Глоговац, те реконструкцију дијела канала Дашница у дужини од 320 метара. 

Друга компонента односи се на уређење канала Дашница кроз град Бијељина у дужини од 2,6 километара. У оквиру тога предвиђено је да се на обје обале изгради 4 километра пјешачких, рекреативних и бициклистичких стаза са галеријама, расвјетом и осталим пратећим садржајима, као и 960 метара канализационе мреже.

Радови на каналу Дашница у Бијељини требало би да почну већ наредних дана а рок за завршетак радова је 30 мјесеци, укључујући гарантни период од 12 мјесеци.

Средства за уређење канала Дашница обезбјеђена су из кредита Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта "Хитне помоћи и заштита од поплава у Републици Српској".

Извор: www.infobijeljina.com
Фото: InfoBijeljina