Босић: СДС никада није тражио смјену градоначелника Брчког

БРЧКО - Повјереник СДС-а у Брчком Младен Босић сматра да је политичка ситуација у дистрикту, када је ријеч о формирању нове скупштинске већине, резултат одлуке СНСД-а и ХДЗ-а да из скупштинске већине буде искључен клуб посланика СДС-а и НДП-а.

Он је рекао да је ова одлука услиједила након што су посланици коалиције СДС-НДП затражили да буде прекинут рад локалне скупштине, док се у скупштинској већини не обезбиједи присуство посланика из реда хрватског народа, и то најмање три, како би власт могла функционисати нормално и у складу са Статутом. 

 

Босић тврди да је то био окидач за избацивање из скупштинске већине клуба посланика СДС-НДП.

 

На конференцији за новинаре којој су присуствовали сви посланици СДС-а и НДП-а у локалном парламенту, осим Уроша Војновића, Босић је истакао да формирање нове скупштинске већине у којој нема СДС-а и НДП-а не би било могуће да се Војновић "није приклонио политици СНСД-а, иако је обећавао да ће слиједити одлуке своје странке /СДС/".

 

Он је поновио да СДС никада није тражио смјену градоначелника Брчког Синише Милића.

 

Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је раније Срни да је веома разочаран одлуком СДС да не учествује у раду парламентарне већине и да се повуче из Владе дистрикта.

 

Милић је навео и да "јавност у Брчком већ одавно зна за покушаје коалиције СДС-НДП да чињеницу да недостају три Хрвата у скупштинској већини искористи за обрачун са СНСД-ом под изговором да СНСД штити ХДЗ и да у пакету треба да нестану са политичке сцене у Брчком".

 

Посланик СДС-а у брчанској Скупштини Урош Војновић изјавио је јуче да се увијек залагао за јединство српског народа на подручју дистрикта и да је зато дао подршку градоначелнку Синиши Милићу.

 

Војновић је додао рекао да би било вријеме да бар један Србин буде градоначелник у пуном мандату, те да он није хтио да учествује у "рушењу" Милића.

Извор: СРНА