Мићић на прослави Дана побједе у Русији

Градоначелник Мићо Мићић на челу делегације Града Бијељина борави у руском граду Азову и учествује на манифестацијама поводом 73. годишњице од побједе савезника у Другом свјетском рату.

Средишњи догађаји одржани на Дан побједе били су Марш бесмртног пука и свечани митинг на којем је, након челника Азова, говорио и градоначелник Мићић.

- Борба против агресора руски и српски народ никад није ставила на двије стране. Наши јунаци и заставе су увијек били заједно - на страни слободе и правде. Хвала великом руском народу за осјећај заједништва и потребу да буде уз српски народ у најтежим тренуцима који у нашој историји нису били ријетки. Заједно се залажемо за истину, слободу и правду јер су то једини начини за напредак и опстанак на овим просторима - истакао је, између осталог, Мићић пред више хиљада учесника митинга.

Митингу су претходили парада до меморијала „Палим за отаџбину“ и Марш бесмртног пука на којем су грађани Азова носили фотографије ратних хероја палих у борбу против нациста.

- Велика је част упознати ратне ветеране и чути њихове успомене из времена страдања и времена славе. На нама је да не дозволимо да се зло које су они побиједили не понови и да његујемо везе са свим народима и људима који схватају важност суживота у миру и сарадњи - поручио је Мићић.

Овом приликом је потписан Протокол о намјерама за успостављање сарадње између Бијељине и Азова, а градоначелници су изразили увјерење да ће сарадња бити на обострану корист два града.

-  Народ Републике Српске сматрамо братским и желимо да сарадња између наших градова, али и људи који живе у Азову и Бијељини буде свеобухватна, на обострану корист - саопштили су званичници Азова.

Сарадња између грађана из два града започета је прошле године, када су размијењене посјете ученика из Азова и Бијељине у оквиру пројекта „Код пријатества“ („Код дружби“) са благословом руског патријарха Кирила и у организацији Српско-руске заједнице „Завјет“. Ученици су су боравили у породицама вршњака и упознали се са културама два народа и локалним знаменитостима и тако направили први корак у зближавању Азовчана и Сембераца.