ИЗЛОЖБА ИЗ ФУНДУСА УМЈЕТНИЧКЕ ГАЛЕРИЈЕ БРЧКО ДИСТРИКТА - Од Мујезиновића до Бартуле

У бијељинској Градској галерији у току је изложба из фундуса Умјетничке галерије Брчко дистрикта. Изложба представља избор од 22 дјела из богате збирке која броји близу хиљаду слика, цртежа, графика, скулптура и инсталација, а отворена је до 10. маја.

У складу с карактеристикама збирке брчанске галерије, изложба у Бијељини постављена је у два дијела. Први дио поставке пресјек је југословенског ликовног стваралаштва од завршетка Другог свјетског рата  до деведесетих година двадесетог вијека, а други дио чине дјела која припадају савременом умјетничком изразу.

Кустос бијељинске галерије, академски графичар Милијанко Михољчић  каже да је идеја о овој  изложби произашла је из чињенице да ликовна публика нема често прилику да види репрезентативне поставке, како модерне умјетности, тако и оних дјела која приказују пресјек развоја, у овом случају југословенског цртежа и графике од 1946. године, па све до деведесетих година двадесетог вијека. 

Кустосица Умјетничке галерије у Брчком, академска сликарка Соња Ђуровић истиче да је ова изложба наставак дугогодишње сарадње са бијељинском галеријом, те додаје да им је један од главних циљева рада у овој години ближа сарадња и повезивање са институцијама културе широм Босне и Херцеговине, али и региона...

М.Р.

Читајте више у наредном броју "Семберских новина" који излази у четвртак 3. маја 2018. године!

Извор: Семберске новине/М.Решидовић
Фото: Семберске новине