УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАЈ О РАДУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА - Повећана ефикасност градске управе

Скупштина Града Бијељина усвојила је на 17.сједници Извјештај о раду Градоначелника и Градске управе Града Бијељина за 2017. годину. Поред тога, одборници су усвојили и извјештај о извршењу буџета Града за прошлу годину у којој су расходи били већи од прихода за 1,5 милиона марака. Покренут је и процес ребаланса буџета за 2018.годину како би се уградило кредитно задужење у износу од пет милиона марака, намијењено изградњи инфраструктуре, образовних и спортских објеката.

Образлажући извјештај о раду у прошлој години градоначелник Мићо Мићић истакао је да сви показатељи указују да је градска управа  подигла ниво организованости и ефикасности на виши степен у односу на претходни извјештајни период.

- После великог броја признања домаћих и међународних институција наш Град је учврстио лидерску позицију међу локалним самоуправама у појединим практичним рјешењима пружања услуга грађанима. Најбољи показатељ успјешног рада је задовољство грађана и све мањи број притужби на рад органа и службеника запослених у Градској управи који долазе у контакт са грађанима, као и велики број признања екстерног карактера, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић...

...   Током априлске сједнице одборници су разматрали и усвојили више извјештаја о раду градских институција чији је оснивач Скупштина Града Бијељина. Међу њима су били и извјештаји о раду ЈУ Бања „Дворови“, Јавног предузећа „Воде“, Аграрног фонда, Центра за социјални рад, Музеја Семберије, Центра за културу, ЈИП „СиМ“, СКУД-а „Семберија“ и Регионалне депоније „ЕКО-ДЕП“.

    Утврђен је и програм подстицаја развоју пољопривредне производње у Семберији преко градског Аграрног фонда. За подстицаје у аграру у овој години је издвојено 1.100.000 конвертибилних марака.

Т.Н.

Читајте више у броју "Семберских новина" који излази у четвртак 3. маја 2018. године!


Извор: Семберске новине/Т.Николић
Фото: Град Бијељина