АНЂЕЛА КНЕЖЕВИЋ, НОВА ДРЖАВНА ПРВАКИЊА У КАРАТЕУ; ГАВРИЛОВИЋЕВА И ТРИФКОВИЋЕВА БРОНЗАНЕ

У суботу 21.04.2018. у Јајцу, у организацији карате савеза Босне и Херцеговине и техничкој организацији КК "Кумите", одржало се Државно првенство за дјецу до 13.година, у катама (појединачно и екипно) и борбама појединачно.

У конкуренцији 900 такмичара из чак 110 клубова, из цијеле Босне и Херцеговине представници бијељинског Карате клуба УНСУ изборили су се за три медаље:

 

-       Анђела Кнежевић постала је нова државна првакиња у борбама, у категорији дјевојчица 13 година (-39кг). 

-       Марија Гавриловић освојила је бронзану медаљу у категорији дјевојцица 10 година (-30кг) 

-       Марија Трифковић такође се успјела изборити за бронзану медаљу, у категорији дјевојчица 10 година (-36кг). 

 

Све три такмичарке овим резултатима обезбједиле су пласман и мјесто у Репрезентацији БиХ са којом ће већ за неколико дана наступати на Балканском шампионату у Београду. 

 

Из Карате клуба УНСУ наводе: „Поносни смо што је наш клуб и наш Град добио нове репрезентативке БиХ и што смо још једном показали да наша школа каратеа за кратко вријеме постојања полако постаје препознатљива и једна од најуспјешнијих у окружењу!

 

Поред освајача одличја, клуб је представљало још четверо такмичара, који су у веома јакој конкуренцији такође имали добре наступе. Вукашин Трипуновић (2008) је после веома добрих наступа у обје дисциплине и након седам побједа и два пораза нажалост поражен и у мечевима за бронзане медаље. Предраг Бјелица (2008) и Ања Ђурић (2008) у борбама поражени су у четвртфиналу, без права на репасаж, као и Милица Миа Вујиц (2009) у катама. На ово све треба додати добар наступ Гавриловићеве у катама, гдје је уз треће мјесто у борбама, са четири побједе и једним поразом остала без одличја у овој дисциплини.

 

Резултати који су постигнути на овом Државном првенству у незапамћеној конкуренцији, оцјењују у клубу,  више су него одлични:

 

„Сви ми у клубу смо јако поносни због тога! Можда смо могли и више јер смо изгубили у три меча за бронзе, а исто тако неке наше јако квалитетне такмичаре нисмо повели на Првенство због повреда и недостатка финансијских средстава. Међу њима прије свих, а због повреде, није путовао Кадирић Сањин, прошлогодишњи државни првак који би сигурно потврдио оно што јесте. Подсјећамо да смо уочи овог Првенства, били најуспјешнији клуб на Регионалном првенству, међу четири најуспјешнија на Републичком, а ево и на Државном са само седам учесника, по успјешности међу пет клубова из Републике Српске то све и потврдили! Велики резултат, не само за наш клуб већ и за Град Бијељину, Републику Српску, али времена за славље немамо, јер већ у четвртак путујемо у Београд на Балканско првенство.“

Извор: KK UNSU