Бијељинац у Земљи излазећег сунца - Младен Јовић одбојкашима поклонио опрему

Вијест о тријумфу одбојкаша “Радника” у првој утакмици финала плеј офа, кад су савладали четвороструког узастопног шампиона, екипу “Младост” Брчко, очекивано је одјекнула у јавности. Судећи по информацијама које смо добили од тренера Дарка Манојловића, успјеху су се обрадовали и суграђани који живе диљем свијета.

Један од њих, који цијени успјех и предан рад је Младен Јовић из Бијељине, који са породицом живи и ради у Земљи излазећег сунца, Јапану. Oбзиром да се интересовао за јапанску интернет технологију и културу, за себе данас каже да су га у далеки Јапан “одвели” његова тврдоглавост и препорука познаника из Хрватске који га је препоручио за докторске студије у лабораторији професора др Каору Хироте још 2001. године, током основних студија инжењерства информатике у Будимпешти.

 

Успјешни Бијељинац каже да је обичан човек који се, осим науком, бави и спортом и музиком, путује свијетом, а сваки слободан тренутак користи да проведе са породицом. Јовић не крије да му недостају село Равна Бањица са окружењем манастира Тавне, Брђани, њиве, купус и шљиве, као и мајчин родни крај, село Узовница у општини Љубовија поред ријеке Дрине у Србији. Да воли родни крај, доказ је и жеља да Одбојкашком клубу “Радник” помогне куповином гарнитуре дресова, што нам је потврдио тренер Манојловић.

 

- Након побједе над екипом Младости, ујутро сам добио поруку од нашег суграђанина Младена Јовића, који ми је рекао да жели да помогне клубу куповином гарнитуре дресова. Овај гест ме је пријатно изненадио и обрадовао као и комплетну екипу. Јовићев поклон, гарнитуре дресова за одбојкаше доживљавамо и као потврду да се у нашем клубу ради на исправан начин, а свакако да ћемо тако наставити и у будућности, рекао је Манојловић, уз захвалност на донацији.