Васкрсење је суштина вјере

Поводом Васкрса, епископ зворничко-тузлански господин Фотије служио је свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Бијељини.

"Сваког дана треба да живимо васкрсењем, по законима вјере наше, љубави, милосрђа, праштања. Дај Боже да увијек будемо у миру и благослову, да црква и представници власти, просвјетних и културних институција српског народа буду заједно, јер само заједно можемо изнијети крст који је историја ставила пред нас", поручио је епископ Фотије.

Он је указао на значај данашњег празника, честитајући свима који данас обиљежавају Вакрс у Републици Српској, Србији, Русији и широм свијета. 

"Васкрсење је суштина наше вјере, ако вјерујемо у васкрсење идемо путем спасења. Из васкрсења извире живот, сви импулси вјере, доброта, милосрђе и сваки смисао живота", истакао је у васкршној бесједи епископ зворничко-тузлански Фотије.

Вјерници који су постили вишенедељни пост примили су Свету тајну причешћа, а традиционално, након литургије, вјерници су размјењивали и лупали бојена шарана јаја, што је посебна радост за најмлађе.

Извор: www.rtvbn.com
Фото: Semberske novine