СПУШТЕНА ЗАВЈЕСА НА 17. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ,,ДАНИ КОМЕДИЈЕ 2018"

Најбоља представа на Данима комедије у Бијељини је представа ,,Источни анђео“ у извођењу београдске агенције ,,Сцена“, награду за најбољу мушку улогу добио је Предраг Ејдус, а најбоља глумица је Слађана Зрнић.

На репертоару 17. позоришног фестивала ,,Дани комедије“, који ј одржан у Центру за културу од 26. до 30. марта, а у избору селектора фестивала, директора Шабачког позоришта Зорана Карајића, нашло се пет представа које су извела позоришта из Београда и  Бања Луке...

Побједници фестивала

Након посљедње представе 17-ог издања  бијељинских ,,Дана комедије“, у петак, 30. марта,  проглашени су побједници фестивала. Завршница фестивала, додјела награда, одржана је у препуној сали Центра за културу која је свих пет дана била изузетно добро посјећена. Како организатори потврђују, овогодишњи ,,Дани комедије“ били су најпосјећенији до сада.        

Према одлуци жирија фестивала, који је радио у саставу магистар драмских и аудиовизуелних умјетности Душан Тузланчић ( предсједник), те глумци Иван Петровић и  Мирна Јовановић, за најбољу представу проглашена је представа ,,Источни анђео“београдске агенције ,,Сцена“.

Награда фестивала за најбољег глумца припала је драмском умјетнику Предрагу Ејдусу за улогу Аце  у  представи  ,,Хор бечких дечака“ , а за најбољу глумицу проглашена је Слађана Зрнић за улогу Лане у представи ,,Мало благо“.

Више о "Данима комедије 2018" читајте у новом броју "Семберских новина" који излази из штампе у четвртак 5. априла.


Извор: Семберске новине/М.Решидовић
Фото: Семберске новине