Данас почињу „Дани комедије“

БИЈЕЉИНА - У Бијељини данас почињу 17. "Дани комедије", током којих ће публика имати прилику да погледа пет комедија у извођењу позоришта из Бањалуке и Београда.

Дане комедије отвориће "Хор бечких дечака", представа Агенције "Југоарт" из Београда у којој играју Предраг Ејдус, Слободан Бода Нинковић и Ирфан Менсур. 

У најави се наводи да је ријеч о трагикомедији о остарјелим земљацима у туђини који раде на црно и труде се да преживе. 

Другог дана фестивала биће приказан "Источни анђео", представа београдске Агенције "Сцена", урнебесна комедија о актуелним питањима на горуће теме данашњице. 

Кроз хипотетичке ситуације у којима су главни актери познате личности из српске историје, између осталог, чуће се шта Марко Краљевић мисли о европском путу Србије и да ли би и Кнез Михаило хтио у Европу. 

У представи играју Љиљана Стјепановић, Љиљана Лашић и Стеван Пиале. 

"Мало благо" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке на репертоару је 28. марта са причом о путу ка срећи и генерацијском јазу кроз исповијести три жене које играју Наташа Иванчевић, Слађана Зрнић и Белинда Бажичковић. 

Представа "Френки и Џони", у којој наступају београдски глумци Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић биће пред бијељинском публиком претпосљедњег дана фестивала. 

Главни јунаци су двоје усамљених средовјечних људи - несигурна конобарица Френки и кувар Џони који је управо изашао из затвора. Прије двије и по деценије снимљен је и истоимени филм са Мишел Пфајфер и Ал Паћином у главним улогама. 

Дане комедије 30. марта затвара представа "Удај се мушки" Театра "Испад" из Београда чија је окосница домаћи менталитет приказан кроз организацију једне свадбе. 

У представи играју Снежана Савић, Стефан Урош Тешић, Предраг Котур, Александар Јовановић, Милош Ђорђевић и Ратко Танкосић. 

Представе се играју од 20.00 часова у Центру за културу "Семберија", а цијена улазнице је 10 КМ. 

Извор: СРНА
Фото: Центар за културу Семберија