ТРИЈУМФ ЦРНО-БЕЛИХ У БИЈЕЉИНИ: РАДНИК – ПАРТИЗАН 0:1 (0:0)

Репрезентативну паузу фудбалери Радника и Партизана искористили су да одиграју пријатељску утакмицу у Бијељини. Партизан је гостовао последњи пут у Бијељини прије 15 година и времена када је на клупи “црно-белих” сједио Лотар Матеус. Радник, под диригентском палицом тренера Младена Жижовића, пружа сјајне партије у Премијер лиги БиХ, и био је достојан ривал већим дијелом сусрета, али су Београђани на крају ипак славили минималним резултатом.

Током првог полувремена Радника је препустио иницијативу Партизану, који је играо доста анемично, без правих прилика за погодак. Тим из Бијељине се ограничио на контранападе, пријетио је по боковима, али без наговјештаја о реализацији. На одмор се отишло без погодака.

У наставку сусрета тренер Партизана извршио је одређене корекције у тиму, што је донијело плода у игри Београђана. Играо се 57. минут када је по лијепвој страни прошао Сума, упутио приземан центаршут у казнени простор Радника, а у петерцу Бијељинаца најбоље се снашао Ђорђе Ивановић, којем није било тешко савладати одличног чувара мреже Радника, Младена Лучића.

Од момента када су примили погодак Бијељинци су кренули ка голу Партизана нешто офанзивније. Колосалну прилику за изједначење имао је резервиста Ирфан Хаџић, када је на центаршут са лијеве стране упућен од Шефке Окића, у петерцу неометан од Партизанове одбране, лопту захватио главом и када су сви на стадиону очекивали изједначујћи погодак, лопта је поред десне стативе отишла ван границе игралишта.

РАДНИК – ПАРТИЗАН 0:1 (0:0)

Стријелац: 0:1 Ивановић у 57. минуту. Стадион: Градски стадион у Бијељини. Гледалаца: 1.500. Судија: Ђорђић Рајко (Бијељина). Жути картон: Васић (Радник).

РАДНИК: Лучић, Васић, Зец, Радовић, Франић, Велибор Ђурић, Бешировић, Мартиновић, Глишић, Брадоњић, Срећковић. Играли су још: Ружић, Хаџић, Хоџурда, Стојановић, Окић, Мерајић, Сушић, Китановић, Андреј Ђурић. Тренер: Младен Жижовић.

ПАРТИЗАН: Јовичић, Цуцин, Марковић, М. Милетић, Урошевић, Сума, Јевтовић, Косовић, Ђерлек, Ивановић, Ђилас. Играли су још: Поповић, Н. Милетић, Антонов, Са. Илић, Ст. Илић, Здјелар, Симовић. Тренер: Мирослав Ђукић.

Извор: fkradnik.ba
Фото: fkradnik.ba