У Бијељини радни састанак Форума жена ПДП-а Републике Српске

Циљ нам је оснаживање жена у Републици Српској. У Просторијама Градског одбора Партије демократског прогреса Бијељина, у току је састанак предсједништва Форума жена ПДП-а Републике Српске. Радном састанку присуствују представнице девет изборних јединица, а предсједница Форума жена ПДП-а РС Драгана Чојић је појаснила да је данашњи задатак усвајање плана активности који подразумијева формирање Изборног штаба жена, те радна тијела која ће имати прецизиране задатке за провођење активности у овој изборној години.

Према ријечима Чојићеве, основни циљ им је оснаживање положаја жене, како у ПДП-у, тако и у цијелој Републици Српској.  Предсједница ОО Форума жена Добој, Оливера Недић, која је запослена, али и мајка петоро дјеце, активно је учествовала у изради плана обнове Републике Српске.

-Жене  су данас више него икад у капацитету да одговоре на сва секторска питања, а жене ПДП-а су дио секторске политике у свим њеним фазама. Ја сам се конкретно бавила рјешењима у демографској обнови Републике Српске, како бисмо пронашли најбоља системска рјешења, а то између осталог подразумијева да свака мајка има надокнаду по рођењу дјетета, потом мајке које роде треће, или четврто дијете, рекла је и додала да се посебно радило у циљу проналажења најбољих рјешења, како системски ријешити и стимулисати запослене мајке да проширују породицу. Према њеним ријечима, за ова рјешења је свакако потребно да сви који сједе у скупштинским клупама треба да се овом темом баве озбиљно и одговорно.

-Опређељење ПДП-а је да системски оснажи породицу и ПДП ће активно радити да се у позитивном смислу побољша демографска ситуација у Републици Српској, поручила је Недићева.

 

Извор: Семберске новине/О.Стјепановић