Награђене заслужне жене Града Бијељина

Поводом Међународног дана жена, градско признање „Заслужна жена“ за 2017. годину данас су добиле просвјетни и хуманитарни радник Анка Тодоровић, активиста еколошких удружења у Граду Снежана Јагодић Вујић и активиста за права жена Мирзета Томљановић. Признања заслужним женама, које је изабрала Комисија за равноправност полова Скупштине Града, уручио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

- Градско признање „Заслужна жена“ додјељује се за женски допринос развоју и промоцији Града, као и за унапређење равноправности полова. 
Овај дан је прилика да се подсјетимо свих жена које су све своје напоре уградиле у изградњу здраве породице и заједнице и тако утрле пут, не само бољем положају жена у својој генерацији, него и генерацијама својих мајки и кћерки. Истовремено, не треба заборавити да, поред хуманих достигнућа, равноправност људи оба пола омогућава да способности сваког човјека и жене дођу до пуног изражаја и тако допринесу развоју цијелог друштва - поручио је градоначелник Мићић.
Заслужна жена Анка Тодоровић исказала је велико задовољство што је добила признање за свој дугогодишњи рад у Бијељини.
- У нашем Граду постоји велики број жена које могу да понесу ово признање и заиста ми је задовољство што су људи препознали мој рад, прије свега образовни и хуманитарни. Хвала и Удружењу „Лара“ на залагању да се уведе додјељивање признања заслужним женама, као и у настојању да се ова манифестација одржи као традиционална - истакла је Тодоровићева, која је поручила женама да наставе да се боре за видљивост у друштву, на основу људских, радних и моралних квалитета.
Мирзета Томљановић је изразила увјерење да је много рада и одрицања оно што је пресудило да понесе титулу заслужне жене Града Бијељина.
- Требало је много времена да прође да би жене славиле 8. март, као што се то данас обиљежава. Због тога хвала онима које су се бориле за нашу равноправност - навела је Томљановићева, која се осим рада у Фондацији „Лара“ бави и хранитељством дјеце без родитељског старања.
Снежана Јагодић Вујић подсјетила је да Осми март представља сјећање на дан када су жене први пут у историји признате као скроз равноправне са мушкарцима.
- Изузетно ми је задовољство што сам као еколошки активиста препозната као особа која има позитиван утицај на друштвени развој локалне заједнице и демократије - истакла је Јагодић Вујић.

Извор: gradbijeljina.org