Зима тек стиже: За викенд и до -18!

Снијег и киша наставиће да падају и у наредним данима, а према дугорочним прогнозама падавине ће се задржати наредне двије седмице

Промјене у температурама очекују се од викенда када ће услиједити велико захлађење и минуси који нису забиљежени ове зиме.Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода и даље ће нас пратити облачно вријеме с хладним јутрима и температурама које ће бити између -2 и 3, на југу између 4 и 9 степени.

За уторак је издат жути метеоаларм у већем дијелу БиХ, када се очекују јаче падавине и нових до 20 центиметара снијега.Нешто топлије вријеме очекује се од четвртка када ће се температуре кретати од -1 до 5, на југу од 6 до 11 степени, а у петак ће бити за два степена више.

Снијег ће падати у Босни, док се у Херцеговини углавном очекује киша. Од суботе долази до наглог захлађења.Према подацима Аццуwеатхера и норвешког хидрометеоролошког завода, температуре ће се током ноћи и јутра спуштати до -12 степени у Сарајеву, на сјеверу до -18 колико прогнозирају за Бихаћ у недјељу.

На југу се од суботе навече очекује -5 степени током јутра, а дневна температура до 3 степена. Током седмице ће доћи до благог раста температуре.На планинама ће бити дјелимично сунчано вријеме са снијегом и температурама до -12 степени.

Извор: atvbl.com
Фото: atvbl.com