КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ ПЕТ СТАНОВА БОРАЧКИМ ПОРОДИЦАМА

За породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде са подручја општине Угљевик у току је конкурс за додјелу пет стамбених јединица, рекао је начелник општине Угљевик Василије Перић. Он каже да је ријеч о пет упражњених станова у згради са 31 станом, која је изграђена 2016. године за шта је из буџета општине Угљевик издвојено 250.000 марака на име земљишта, прикључака и остале инфраструктуре а остатак је уложила Влада Републике Српске. Конкурс је отворен до 20. фебруара.

Перић је најавио да ће првостепена стамбена комисија, коју је формирала општина Угљевик, примити пријаве и на основу утврђених критеријума сачинити ранг-листу коју ће доставити Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.
"Критеријуми за рангирање лица су статус члана породице погинулог борца или ратног војног инвалида, неријешена стамбена ситуација, дужина војног ангажовања у рату, број чланова породичног домаћинства, здравствено стање чланова домаћинства, као и социјална ситуација у домаћинству", навео је он.
Перић каже да је општина Угљевик највећим дијелом из сопствених средстава изградила 149 стамбених јединица за породице погинулих и ратних војних инвалида и међу првима у Српској ријешила стамбено збрињавање ових категорија у друштву.
"Свих протеклих година издвајали смо значајна средства којима смо помогли породицама погинулих и ратних војних инвалида као и демобилисаним борцима", закључио је Перић.

Извор: www.opstinaugljevik.net