Забранили посјете болесницима

У Болници "Свети Врачеви" у Бијељини од данас су забрањене посјете пацијентима због ризика од вирусних инфекција, саопштено је из ове јавне здравствене установе.

"Одлука о забрани посјета пацијентима у Болници доноси се на приједлог главног републичког здравственог инспектора због повећаног броја обољелих од акутних вирусних инфекција и приједлога Тима за интрахоспиталне инфекције, као и проглашене епидемије морбила у окружењу", наводи се у саопштењу.

Из Болнице је најављено да ће информације о здравственом стању пацијената заинтересовани моћи да добију од начелника, шефова, главног дежурног Болнице или дежурних љекара служби и ођељења, на број телефона 055/415-555.

"Молимо грађане који су планирали да посјете хоспитализоване пацијенте да поштују Одлуку о забрани посјета пацијентима, како би се смањила изложеност пацијената, као и посјетилаца, ризику од вирусних инфекција", истиче се у саопштењу.

Најављено је да ће о престанку важења ове одлуке одлучити директор Болнице Синиша Максимовић, на основу претходно достављеног извјештаја Тима за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција.

Одлуком је прецизирано да су за спровођење забране посјета пацијентима одговорни запослени у Болници, док ће наџор над примјеном ове одлуке вршити начелници ођељења и служби.

Извор: Срна
Фото: bolnicabijeljina.com