Подигнута оптужница против Марјановића за убиство супруге

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Зорана Марјановића којом га терети за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи, потврђено је "Танјугу" у врху правосуђа.

Марјановићу се оптужницом на терет ставља кривично дело тешко убиство, за које је законом запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Оптужница је јуче на крају радног времена прослеђења Вишем суду у Београду на потврђивање, а биће достављена и Марјановићу и његовим браниоцима на одговор.

Након тога суд ће одлучити да ли ће оптужни акт потврдити или ће га вратити на допуну истраге.

Детаљи оптужнице нису за сада познати, али према једном од ранијих саопштења суда поводом продужења притвора, Марјановић се терети да је на "свиреп начин лишио живота своју супругу, и приликом извршења показао нарочиту упорност и безобзирност".

"Постоји основана сумња да је окривљени неутврђеним предметом задао више удараца у главу Јелени Марјановић, наневши јој вишетруке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал, услед чега је она преминула", наводи се у решењу Апелационог суда суда којим му је у децембру продужен притвор за још три месеца.

Марјановић је у притвору, који му према последњем правоснажном решењу о продужењу може трајати до 10. марта, а након тога ће се поново одлучивати о притвору.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ готово две године са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и месту извршења злочина. Њен супруг је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

Он је и пре тога био привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији. 

Извор: rts.rs