С ДОБРИМ РЕЗУЛТАТИМА У НОВУ СЕЗОНУ

Центар за културу "Филип Вишњић" у Угљевику десет година постојања и рада обиљежава добрим резултатима у организацији више од 500 догађаја из свих области културе и настојањем да ова подмајевичка општина добије аматерско позориште, рекао је директор тог центра Предраг Вујевић."За све године постојања организовали смо више од 500 догађаја, а међу најважнијим пројектима јесте школа глуме која је подијељена у двије групе од шест до осам година и од девет до петнаест година. Наш крајњи циљ јесте да Угљевик добије аматерско позориште", рекао је Вујевић.

Он је навео да Центар трећу годину у сарадњи са Епархијом зворничко-тузланском организује ликовну колонију.

"Учесници ликовне колоније су академски сликари и имају обавезу да одрже часове сликарства нашим суграђанима узраста од пет до 15 година који похађају школу сликања", рекао је Вујевић новинарима на данашњем пријему у Угљевику.

Према његовим ријечима, Центар за културу је и организатор курсева страних језика у сарадњи са Грађанском школом из Шведске, те идавач више књига познатих, али и младих неафирмисаних аутора.

"Издали смо књигу `Великани наше историје` аутора професора Драгана Симеуновића у којој су обрађене четири историјске личности - Филип Вишњић, Васо Пелагић, Кнез Иво од Семберије и Хусеин капетан Градашчевић", подсјетио је Вујевић.

Он је додао, да је ова установа у протеклих десет година заступила све сегменте културног живота са посебним акцентом на младе.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да Центар за културу својим радом значајно утиче на квалитет живота грађана Угљевика.

"Центар за културу заслужује све похвале, а руководство општине Угљевик и даље ће бити опредијељено да подстиче развој културе и културних садржаја", поручио је Перић.

Пријему у Центру за културу организованом поводом успјешног завршетка прошле и почетка нове културне сезоне присуствовали су свештенство Црквене општине Угљевик, руководство ове подмајевичке општине, културни, друштвени и политички радници.

Извор: www.opstinaugljevik.net