ИЗБОР НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА БИЈЕЉИНЕ

Најбољи спортиста Града кик боксер Славољуб Будеша. У традиционалном избору Семберских новина за најбољег спортисту Града у претходној години проглашен кик боксер Славољуб Будеша. У врху листе од десет најбољих спортиста нашли су се одбојкаш Дејан Јоцић и боксер Дашо Симеуновић. Посебно признање за дугогодишњи допринос развоју одбојкашког спорта уручено примаријусу Младену Поповићу. -Градска управа ће и у наредном периоду подржавати спортисте и спортске клубове, истакао предсједник Скупштине Града Славиша Марковић.

Освајач бронзане медаље на прошлогодишњем Свјетском првенству у кик-боксу у Будимпешти Славољуб Будеша, проглашен је за најбољег спортисту Бијељине у 2017.години. Поред највећег успјеха у досадашњој каријери, Славољуб Будеша, члан Кик-бокс клуба „Пантер“,освојио је и појединачне шампионске титуле на првенству БиХ у фул контакту и лоу кику, а изузетно успјешну годину заокружио је и освајањем медаља на  јаким међународним турнирима.

     Након што је признање за најуспјешнијег спортисту примио из руку градоначелника Миће Мићића, Будеша се захвалио свима који су заслужни за његову досадашњу каријеру.

-Ово је за мене велико признање и захвалио бих се свима који су препознали уложени труд и резултате које сам постигао. Посебну захвалност дугујем свом тренеру Димитрију Јовановићу јер је, подједнако као и ја, заслужан за резултате које сам постигао. Захваљујем се и породици на подршци, као и бројним пријатељима који су ме подржавали. Признање које сам добио биће велики подстрек да наставим са радом и тренинзима као и до сада и вјерујем да нови успјеси неће изостати, изјавио је најбољи спортиста Бијељине у 2017.години.

   На другом мјесту листе од десет најбољих налази се одбојкаш Радника Дејан Јоцић, који је дао велики допринос освајању вицешампионске титуле у Премијер лиги БИХ, а добрим играма посебно се истакао на Балканском купу клубова у Турској на коме су бијељински одбојкаши освојилои треће мјесто и бронзану медаљу.  Треће мјесто припало је боксеру Радника Даши Симеуновићу, вишеструком шампиону БиХ у супер тешкој категорији, репрезентативцу БиХ и једном од најбољих боксера Регионалне боксерске лиге.

   На четвртом мјесту на листи најбољих налази се фудбалер Радника и репрезентативац БиХ Дино Бешировић, пета је одбојкашица Јована Ковачевић, шеста фудбалерка Николина Миловић, седми кошаркаш Дејан Кокоруш, осми такмичар боди билдинга Синиша Драшковић, девети рукометаш Дејан Латиновић,а листу од десет најбољих спортиста Града у 2017.години закључила је Милијана Мијатовић, члан Теквондо клуб „Сокол“.

   Манифестацију која је у уторак (30.јануар) одржана у Галерији Центра за културу отворио је Славиша Марковић, предсједник Скупштине Града и предсједник Организационог одбора ове смотре. Поред осталог истакао је да локална самоуправа  већ годинама издваја из буџета значајна средства за развој спорта и физичке културе.

-Градска управа је препознала значај спорта и физичке културе за развој младих генерација и ми смо једна од ријетких локалних самоуправа у Републици  Српској и БиХ која за ове потребе издваја преко три процента локалног буџета. Знамо да су спортисти најбољи амбасадори нашег града и да остварују запажене резултате не само на  домаћим такмичењима, већ и у регионалним и европским оквирима. Свим добитницима признања честитам на наградама, а оним који овог пута нису успјели да се на листи награђених нађу наредне године, рекао је Славиша Марковић.

   За најбољег спортисту из реда инвалидних лица проглашен је стријелац Здравко Црногорац, члан Стрељачког клуб РВИ „Орао“ који је у гађању из ваздушне пушке освојио бројне медаље и признања у појединачној и екипној конкуренцији. Најбоље резултате међу спортисткињама млађег узраста постигла је, по оцјени жирија, Елена Микић, чланица Џудо клуб „Пантер“, а најбољи млади спортиста је, други пут узастопно, Жико Симеуновић из Теквондо клуб „Сокол“.

   Признање за најбољег тренера отишло је у руке Драгана Јевтића, тренера Женског фудбалског клуба Радник Бумеранг, селектора женеке У 19 репрезентације БиХ и тренера у стручном штабу женске сениорске репрезентације Босне и Херцеговине, док је за најбољег спортског радника проглашен Миле Латиновић, некада активан рукометаш, а затим дугогодишњи спортски радник у Рукометном клубу „Бијељина“.

   За најбољег педагога физичке културе жири је изабрао Жарка Викића, педагога физичке културе у ОШ „Вук Караџић“.

   Четрдесет први избор најбољих спортиста Семберије одржан је у организацији Семберских новина  и под покровитељством Скупштине Града Бијељина., док је медијски спонзор била Телевизија ИН. Први избор обављен је 1976.године, а Славољуб Будеша је 28.спортиста који је понио ово ласкаво признање.

                                                                                                                                                                 Т. Н.

ЖИРИ

    Најбоље спортисте бирао је петочлани жири који је именовао Организациони одбор ове манифестације. Предсједник жирија би оје Гојко Пивач, а чланови Синиша Зарић, Јасна Абдулахагић, Здравко Тешић и Владан Божић.

   Гојко Пивач и Синиша Зарић раније су проглашавани за најбоље спортисте Бијељина, Јасна Абдулахагић је дуги низ година била једна од најбољих кошаркашица Радника, Здравко Тешић је  спортски радник и педагог физичке културе, док се Владан Божић, поред бројних медијских послова, успјешно бави и спортским новинарством.

ЈУБИЛЕЈИ

   На манифестацији посвећеној избору најбољих спортиста уручена су и признања заслужним спортским радницима и клубовима који су у претходном периоду обиљежили 40 година постојања и успјешног рада.

    Признање градоначелника за дугуогодишњи допринос развоју спорта, посебно одбојке, у нашем граду добио је примаријус др Младен Поповић који се прије четири деценије налазио међу оснивачима и првим играчима Одбојкашког клуб Радник. Поводом четири деценије постојања  додијељена су и признања  Женском рукометном клубу Радник и Рукометном клубу Бијељина. Признања су примили предсједници ових клубова Миливоје Бато Трифковић и Богдан Ђорђић.

ОНИ СУ НАЈБОЉИ

Десет најбољих спортиста

1.СЛАВОЉУБ БУДЕША (Кик-бокс клуб Пантер)

2.ДЕЈАН ЈОЦИЋ (Одбојкашки клуб Радник)

3.ДАШО СИМЕУНОВИЋ (Боксерски клуб Радник)

4.ДИНО БЕШИРОВИЋ (Фудбалски клуб Радник)

5.ЈОВАНА КОВАЧЕВИЋ (Женски одбојкашки клуб Радник)

6.НИКОЛИНА МИЛОВИЋ (Женски фудбалски клуб Радник)

7.ДЕЈАН КОКОРУШ (Кошаркашки клуб Радник)

8.СИНИША ДРАШКОВИЋ (Боди билдинг клуб Олимп)

9.ДЕЈАН ЛАТИНОВИЋ (Рукометни клуб Бијељина)

10.МИЛИЈАНА МИЛОВИЋ (Теквондо клуб Сокол)

Најбољи спортиста инвалид

ЗДРАВКО ЦРНОГОРАЦ (Стрељачки клуб РВИ „Орао“)

Најбоља млада спортисткиња

ЕЛЕНА МИКИЋ (Џудо клуб Пантер)

Најбољи млади спортиста

ЖИКО СИМЕУНОВИЋ (Теквондо клуб Сокол)

Најбољи тренер

ДРАГАН ЈЕВТИЋ (Женски фудбалски клуб Радник)

Најбољи мушки клуб

БОКСЕРСКИ КЛУБ РАДНИК

Најбољи женски клуб

ШАХОВСКИ КЛУБ ДВОРОВИ

Најбољи спортски радник

МИЛЕ  ЛАТИНОВИЋ (РК Бијељина)

Најбољи педагог физичке културе

ЖАРКО ВИКИЋ (ОШ „Вук Караџић“)

Извор: Семберске новине/Т.Николић
Фото: Семберске новине/Б.Милошевић