Караван Празника мимозе гостује и у Бијељини

Учесници Каравана ће позвати грађане да дођу у Херцег Нови у фебруару, како музиком и плесом, тако и дијељењем промотивних материјала и жутог цвијета по којем новски зимски фестивал носи име.

Караван 49. Празника мимозе наредне недјеље ће гостовати у региону. Херцегновске мажоретке, Градска музика и кловнови ће ведрину карневала и дух Медитерана донијети на Златибор, у Београд, Јагодину, Бијељину, Добој и Бања Луку.

“Овогодишњи Караван стартује дефилеом на Златибору 22. Јануара. Дан касније, 23. јануара наступиће у Јагодини, од 11 сати, а у Београду, у Кнез Михаиловој улици од 17 сати. Потом путује у Бијељину и Добој, гдје ће дефиловати 24. јануара, у 11, односно 17 сати. Крајње одредиште је Бања Лука, гдје наступа 25. јануара од 12 сати. Караван ће гостовати и у Требињу, 16. фебруара у оквиру програма самог Празника мимозе”, навели су из Туристичке организације Херцег Нови.

Караван мимозе реализују Општина Херцег Нови, Туристичка организација Херцег Нови, Јавна установа културе „Херцег фест“, Градска музика и мажоретке и НВО „Машкаре“, а у сарадњи са управама и локалним туристичким организацијама градова које ће Караван обићи.

Из ТО најављују да ће Празник почети првог викенда у фебруару, а разноврсни програми ће трајати током цијелог мјесеца. 

Фестивал ће отворити карневалска поворка од Игала до Трга Николе Ђурковића и концерт регионалне музичке звијезде Нине Бадрић у петак, 02. фебруара. У суботу, 03. фебруара слиједи традиционална Фешта од мимозе, рибе и вина на новској ривијери, од Кумбора до Баошића, као и маскенбал у Институту „Др Симо Милошевић“, на којем ће госте забављати Тијана Дапчевић.

Извор: vijesti.me