Градоначелник Мићић поклонио књиге Библиотеци „Филип Вишњић“

Поводом божићних празника и рекордног броја чланова и посјетилаца, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је Народној библиотеци „Филип Вишњић“ донирао из својих средстава књиге у вриједности 2.000 конвертибилних марака.

- Божић је празник даривања, а књига је поклон за скоро сваку прилику, а поготово Библиотеци. У вријеме електронике и коришћења интернета и друштвених мрежа задовољство нам је што велики број наших суграђана чита и што Бијељина има једну од најбољих Библиотека у БиХ - истакао је Мићић и најавио наставак подршке овој установи културе за набавку нових наслова. 
Директор Библиотеке Јован Цвјетковић захвалио се градоначелнику Мићићу и навео је да је од ове донације купљено 200 нових наслова који су најтраженији међу читаоцима, а ријеч је о белетристици, дијелу школске лектире и дјечијој литератури.
 - Библиотека претходних осам година биљежи значајан пораст броја корисника услуга и посјетилаца и прошлу годину завршили смо са 8.501 чланом и више од 165.000 посјетилаца, што је апсолутни рекорд - истакао је Цвјетковић. 
Он је захвалио грађанима Бијељине на оваквом повјерењу, које запослени у Библиотеци граде и посвећеним радом са намлађим суграђанима већ од предшколског узраста и позвао привреднике и све добре људе у Бијељини да помогну Библиотеци у набавци књига. 
Књижни фонд Народне библиотеке „Филип Вишњић“ тренутно чини 110.000 књига и публикација.

Извор: gradbijeljina.org