Свечани дефиле одржан на улицама Бањалуке

Командант свечаног дефилеа Горан Амиџић је за почетак и дозволу обратио се предсједнику Додику.

Заставни вод предводе командир и носилац заставе са пратиоцима, а припадници вода носе свечану униформу, наоружани су полуаутоматским пушкама, а командир носи официрску сабљу.

У свечаном дефилеу учествују први ешалон који је формиран од полицијских службеника Специјалне антитерористичке јединице, те други, трећи и четврти ешалон који је формиран од полицијских службеника Јединице за подршку полицијских управа Бањалука, Градишка, Приједор, Бијељина, Зворник, Источно Сарајево и Фоча.

Пети ешалон, који учествује у дефилеу, формиран је од полицијских службеника чете Посебних снага полиције полицијских управа Бањалуке и Приједора, а шести, седми, осми и девети ешалон од кадета 19. класе Полицијске академије.

У свечаном дефилеу учествују ешалон Борачке организације Републике Српске, ешалон мјешовите мирнодопске јединице Ветерана Републике Српске, а у једном строју су очеви, синови и кћери Републике Српске.

Од Трга Републике до Трга Крајине дефилују и ешалон Савеза ратних војних инвалида, студенти Републике Српске који носе велику заставу Републике Српске, ешалон Републичке управе цивилне заштите са специјализованим јединицама, ешалон професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука, те представници спортских клубова, цивилних институција, организација и удружења.

Већина улица у центру Бањалуке је блокирана, а из МУП-а апелују на грађане да прате упутства и да са собом понесу један од идентификационих докумената.

За безбједност само на Тргу Крајине брине се око 700 полицајаца.

Извор: infobijeljina.com
Фото: rtrs