НОВОГОДИШЊА И БОЖИЋНА АКЦИЈА: Пакети помоћи за 280 породица

Градска организација Црвеног крста и Центар за социјални рад Бијељина побринули су се да у вријеме новогодишњих и божићних празника радост осјете и они који живе оскудно. Својим корисницима, социјално најугроженијим породицама, прикупили су и подијелили поклоне. -Подјела пакета најсиромашнијима, онима који нису корисници јавне кухиње, постала је традиција хуманитарна акција Центра за социјални рад и Црвеног крста. Ове године првенствено смо мислили на угрожене који живе на селу, на оне који нису корисници јавне кухиње, како би и они имали богатију трпезу у вријеме празника, рекла је Мила Стојановић из Центра за социјални рад у Бијељини.

Акција подјеле пакета помоћи настављена је и првих дана 2018. године, а уочи најрадоснијег хришћанског празника, када је 30 породица добило божићне печенице.

Печенице је донирало предузеће ,,Интергај“ и самим тим показало осјетљивост за социјално угрожене суграђане.

Јелица Стевановић једна је од корисника Центра за социјални рад којој је уручена печеница.

-У тешкој борби да преживим стекла сам оскудну пензију. Удовица сам, живим као подстанар у тешким условима са сином који је оболио од епилепсије, прича Јелица Стевановић.

Секретар Градске организације Црвеног крста Перица Глигић овогодишњу акцију оцјењује као врло успјешну.

-Прошле године подијелили смо 150 пакета са прехрамбеним и хигијенским производима, а ове године смо, захваљујући координисаној акцији Црвеног крста и Центра за социјални рад, те успјешној сарадњи са медијима, успјели да прикупимо довољно средства за припрему 250 пакета, те 30 божићних  печеница којима смо за Нову годину и Божић обрадовали породице које живе у стању социјалне потребе. Значи, 280 социјално најугроженијих добило је помоћ, прецизирао је Перица Глигић. Он је навео да ће ових дана донаторима доставити рачуне и извјештај о начину трошења новца и списак корисника помоћи.

Својим трудом и залагањем Црвени крст и Центар за социјани рад  оправдали су повјерење домаћих предузетника, којих ове године има 20, а то је три пута већи одзив него прошле године, а организатори се надају да ће се на сљедећу акцију одазвати још већи број донатора.

Извор: Семберске новине