Црна Гора нуди добру забаву и разноврстан садржај

Добро позната као одличан домаћин за љетне одморе и уживања, Црна Гора је постала омиљена дестинација многих који новогодишње празнике желе дочекати у угодном амбијенту и доброј атмосфери. Постала је синоним добре забаве и разноврсног садржаја, а већ одавно за туристе није само море, него је и оличење провода за Новогодишњу ноћ али и добру забаву на планини у неком од својих ски центара

Новогодишња прослава на отвореном је тренд који се на овим просторима практикује у посљедњих неколико година, а „благе“ децембарске ноћи без снијега  погодују да овакав вид дочека буде избор многих. Као и сваке године Црна Гора ће, поред великог броја гостију окупити и најбоље естрадне извођаче са наших простора. Тако ће Будва, како и доликује граду који нису титулу најбољег ноћног провода, са програмом почети већ 29. децембра. Хладно пиво, С.А.Р.С., Бајага и инструктори, Бијело дугме, Елементал и Дубиоза колектив само су неки од извођача  који ће у ових пар дана дочека Нове године направити одличну атмосферу.

 За Будвом не каскају ни остали црногорски градови, те ће госте у Херцег Новом дочекати Владо Георгијев и Ван Гогх, Бар ће уживати у наступу Марије Шерифовић и групе Плави оркестар, у Подгорицу ће многи доћи због наступа Тонија Цетинског, Влатка Стефановски и Сергеја Ћетковића док се Котор више орјентисао да госте дочека уз мало оштрији звук извођачаЛету Штуке, Рамбо Амадеус, Партибрејкерси, Електрични оргазам, Обојени програм, Лет 3 и Дисциплина китцхме.  Гибонни и Жељко Јоксимовић ће направити одличну атмосферу у Тивту, а традиционално атрактиван програм током новогодишњих празника организују и хотели широм Црне Горе.

 Цијене смјештаја крећу се од 25 евра до 100 евра зависно од локације и квалитета. Из Националне туристичке организације Црне Горе поручују да је у хотелима, нарочито у Будви, све мање слободног мјеста и позивају све заинтересоване да на вријеме резервишу свој смјештај.

 Ски Центри

 Да Црна Гора није само море и добар новогодишњи провод доказују и ски центри попут Жабљака, Колашина, Вучје, Локве и Турјака  који су својим гостима припремили утабане стазе и приступачне цијене. За оне мало храбрије и љубитеље нешто другачијих зимских активности попут сноукајта, ходања на крпљама, зимског јахања коња, џип сафарија, успона на природним и вјештачким стијенама и вожњи моторним санкама идеалан избор је Дурмитор, Сињајевина, Бјеласица и Комовима.

 „Нова сезона доноси побољшан квалитет понуде и услуга у свим сегментима туризма.  У Колашину је претходне зиме отворен први брендирани хотел на сјеверу Фоур Поинтс бy Схератон. О интересовању гостију за овај хотел најбоље говори податак да је за период католичког Божића већ распродат, а добар букинг најављен је и током цијеле зимске сезоне. Новоотворени мали хотели са високим нивоом услуге, као и обогаћена понуда са додатним wеллнесс и спа садржајима, значајно су допринијели садржају понуде смјештаја за ову сезону како у приморском тако у планинском дијелу Црне Горе“ истакла је директорица  Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић.

Повољне временске прилике са снијежним  падавинама већ су довеле прве госте,  а осим домаћих гостију организоване туре најављене су из сусједних али и европских држава.„Да је интересовање из године у годину све веће, говори податак да ће ове године гости из Француске поред хотела Бианца Ресорт анд Спа пунити капацитете хотела Фоур Поинтс бy Схератон“ поручују гђа Радак Кукавичић, а додала је да ће се на скијалиштима организовати дневне забаве, промоције, тематске радионице и програми за најмлађе посјетиоце.

 Цијене

 Цијене на бази полупансиона у хотелима у ски центрима током зимске сезоне се крећу од 24€ у хотелима са 3***, од  35€ у хотелима са 4****, а у приватном смјештају од 10€ до 20€ по особи, у зависности од категорије и локације објекта. Што се тиче цијена ски паса, на примјер, једнодневни ски пас за одрасле је 15 еура у Колашину (Колашин 1450) и на Жабљаку (Савин кук), 10 евра у ски центру Вучје, 8 евра Јаворовача, 8 евра на Турјаку. Дневно изнајмљивање опреме износи се од пет евра до 13 евра у зависности о ком ски центру је ријеч.

 Етно села

 Црногорски градови пружају квалитетан, разноврстан и динамичан новогодишњи програм, а бројни познати извођачи из Босне и Херцеговине забављаће госте у Црној Гори. За оне који нису су радије за мирније ноћи и одмор ту су бројна етно села попут Монтенегро, Јатак, Невидио, Штавна, Излазак, Вуковић и других, који пружају удобан смјештај, а током зиме организују и атрактивне излете, скијашке аранжмане и успоне.

 

Извор: Semberske novine