Подршка практичној настави

Изазови са којима се сусрећу средњошколци и могућности за унапређење средњег образовања у Републици Српској биле су теме састанка министра просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевића са представницима Мреже савјета ученика Републике Српске.

Предсједница Мреже савјета ученика Олга Штака упознала је министра Малешевића о планираним активностима у школској 2017/18. години.

Поздрављајући иницијативе ученика, којима је циљ побољшање средњошколског образовања, министар Малешевић је представио нова рјешења која доноси Закон о средњем образовању и васпитању.  

Према његовим ријечима, једна од најбоље оцијењених новина у Приједлогу закона о средњем образовању и васпитању је стручно образовање и увођење обавезне практичне наставе у трајању од двије седмице у предузећима која се баве оним за шта се ученици школују.

-Министарство просвјете и културе настоји да иницира и подржи сарадњу средњих школа и послодаваца, јер је важно да ученици одређених занимања по изласку из школе буду у потпуности оспособљени да раде оно за шта су се школовали', рекао је министар Малешевић.

Представници Мреже савјета ученика Републике Српске подржали су настојања Министарства да побољша практичну наставу у средњи стручним и техничким школама.