ТЕХНИЧКА ШКОЛА ,,МИХАЈЛО ПУПИН“ БИЈЕЉИНА

У акцији даривања крви 60 матураната

У овогодишњој јесењој акцији добровољног даривања крви учествовало је 60 матураната Техничке школе ,,Михајло Пупин“. Како је појаснила професорица Зора Милошевић, која води секцију добровољних давалаца крви у овој школи, акције добровољног даривања крви традиционално организују два пута годишње, у прољеће и у јесен. Оба пута, а због обавеза ученика, а и обавеза здравствених радника Службе за трансфузијску медицину, ученици се подијеле у двије групе.

-У јесењој акцији половина ученика даровала је крв  прије двије седмице, 14. новембра, а друга група је у Службу за трансфузијску медицину дошла данас, прецизира професорица Милошевић, додавши да ће, као и претходних година, број ученика који ће у прољеће даровати крв бити већи, јер ће тада бити више њих који ће имати навршених 18 година.

У Служби за трансфузијску медицину истичу да су овакве акције увијек добродошле за попуњавање редовних залиха, јер на тај начин крв спремна чека пацијенте.

Техничка школа ,,Михајло Пупин“ поред акција добровољног даривања капи које живот значе, проводи и друге хуманитарне активности, а све у циљу развијања навика младих људи да брину о онима којима је њихова помоћ потребна и који својим хуманим гестом могу спасити нечији живот.

Извор: Semberske novine