Осмо коло БХТ Премијер лиге: РАДНИК У БАЊА ЛУЦИ

Током овог викенда играју се утакмице осмог кола БХТ Премијер фудбалске лиге БиХ. Дерби сусрет игра се у суботу на „Кошеву“ гдје екипа Сарајева дочекује Широки Бријег, док фудбалери бијељинског Радника дан касније гостују у Бања Луци гдје их на Градском стадиону очекује меч са екипом домаћег Борца.

-Након  два узастопна пораза гостовање у Бања Луци прилика је да покажемо да су нешто лошији резултати плод краткотрајн кризе и да ова екип посједује квалитет потребан да се равноправно ухватимо у коштац са најквалитетнијим премијерлигашима.  Борац је квалитетна екипа, а долазак тренера таквог калиббра као што је Зоран Милинковић, некадашњи шеф стручног штаба Партизана, показхује да Бањалучани имају изузетно високе амбиције. На нама је да пружимо максимум и покушано да им поваримо планове, поручују из редова бијељинског премијерлигаша.

    Радник и Борац нису се у претходној сезони састајали у првенственим утакмицама, пошто су се Бањалучани такмичили у Првој фудбалској лиги РС.

   Уз меч Сарајево – Широки Бријег у суботу се састају Младост (ДК) – Слобода, ГОШК – Зрињски и Витез – Челик, а у недјељу поред сусрета у Бања Луци на распореду је и утакмица  Жељезничар – Крупа.

   Почетак утакмице у Бања Луци заказан је за 19 часова.

Извор: Семберске новине