Тренер Радника Младен Жижовић: ЗА НАС ЈЕ СВАКА УТАКМИЦА СА ЖЕЉОМ ДЕРБИ

На конференцији за медије на којој је најављена недјељна првенствена утакмица између домаћег Радника и екипе Жељезничара из Сарајева, шеф стручниог штаба Бијељинаца Младен Жижовић истакао је да је за његов тим свака утакмица за Жељезничарем дерби, али да ће његови фудбалери покушати да остваре позитиван резултат.

-Можда за Жељезничар ово није дерби, али је нама свака утакмица са Жељом дерби. Иако нам у госте долази један од  наших најквалитенијих и најтрофејнијих клубова, наш циљ је да одиграмо добру утакмицу и остваримо повољан резултат. Мотивисани смо за овај меч и сигуран сам да ће сваки појединац пружити свој максимум. У последње четири првенствене утакмице са тимом са Грбавице уписали смо исто толико пораза, што нам је мотив више да покушамо прекинути ту негативну серију, изјавио је Младен Жижовић, шеф стручног штаба Радника.

     Први човјек струке бијељинског прволигаша каже да су се играчи током првенствене паузе због репрезентативних обавеза ужељели такмичарских утакмица.

-Паузу смо искористили на прави начин, иако због невремена нисмо одиграли планирану утакмицу са ОФК Бачком. Знамо да Жељезничар спада у сам врх нашег фудбала, али ми ћемо и на овој, као и на претходним утакмицама, ићи на побједу, а да ли ћемо до ње стићи остаје да видимо. Радује ме чињеница да немамо повријеђених и суспендованих фудбалера и да ћемо бити у прилици да наступимо у најбољем саставу. Са окупљања младе репрезентације БиХ вратили су се здрави и у добром расположењу Демир Пеци и Бесим Шербечић што је још један плус за нас. Душан Мартиновић који је дуго повријеђен опоравио се и налази се у тренажном процесу, али неће играти против Жељезничара. У сличној ситуацији је и љетње појачање нападач Ирфан Хаџић и он ће највјероватније бити међу 18 играча на које рачунам против Жеље, истакао је Жижовић.

    Чувар мреже бијељинског премијерлигаша Младен Лучић каже да су он и његови саиграчи након два лоша резултата у гостима изузетно мотивисани да против Жељезничара пруже максимум и на такав начин дођу до позитивног резултата.

-О Жељезничару не треба трошити ријечи, а што се тиче нас најважније је да сачувамо своју мрежу, онда ни добар резултат неће бити неостварив, сматра Лучић

   Утакмица Радник – Жељеничар игра се у недјељу са почетком у 16.30 часова на Градском стадиону у Бијељини у оквиру 7.кола БХТ Премијер лиге.

Т. Николић

Извор: Семберске новине