СРБИЈА НА ВРАТИМА МУНДИЈАЛА

Фудбалска репрезентација Србије начинила је велики корак ка пласману на Свјетско првенство у Русији, пошто јесиноћ у Даблину побиједила Републику Ирску саq 1:0 (0:0).

     Једини стријелац на стадиону „Авива“ био је Александар Коларов у 55.минуту, када је са лијеве стране на асистенцију Филипа Костића, закуцао лопту уз помоћ пречке у гол Ираца.

      Успјех „орлова“ добија још више на значају јер су од 68.минута играqли са играчем мање због црвеног картона Николе Максимовића, али су и са десеторицом играча одбили нападедомаћина и нанијели им први пораз у квалификацијама.

     Два кола прије краја квалификационог циклуса изабраници Славољуба Муслина освојили су три огромна бода против директног конкурента и дошли близу пласмана на велико такмичење после осам година, за шта ће им требати јкош један тријумф у двије последње квалификационе утакмице, са Аустријом у Бечу и Грузијом у Београду, како не би зависили од резултата осталих конкурената за одлазак на Мундијал.

   Репрезентација Србије налази се на челу Д групе квалификација за СП у Русији са 18 бодова, други је Велс са 14, а трећа Република Ирска са 13 бодова.

Извор: Семберске новине