ПРЕДУЗЕЋЕ „ЛД АУТО“ – ДЕСЕТ ГОДИНА „ТОЈОТЕ“ У БИЈЕЉИНИ: Хибридни мотори су будућност аутомобилске индустрије

Бијељинско предузеће „ЛД Ауто“ недавно је обиљежило пажње вриједан јубилеј – десет година је прошло откако је ово предузеће заступник једног од највећих произвођача аутомобила на свијету – јапанске „Тојоте“.

Младен Маринковић, менаџер продаје у предузећу „ЛД Ауто“, каже да од 2007. године и купци на подручју Бијељине имају могућност да у продајном салону овог предузећа у Сремској улици у Бијељини  купе најбоље и најтраженије „Тојотине“ моделе аутомобила.

- Прије десетак година у Бијељини је било свега двадесетак аутомобила марке „Тојота“. У протеклих десетак година, које су обиљежене и добрим и лошим периодима, узрокованим свјетском економском кризом, успјели смо се одржати на тржишту и продали смо више од 600 „Тојотиних“ аутомобила. У овој години имамо најбољи раст, не само у предузећу „ЛД Ауто“, већ и на подручју БиХ. Тако да тренутно заузимамо треће мјесто у БиХ по продаји путничких возила, као и четврто у укупној продаји. Осим нас, у БиХ су присутна још четири дилера, у Тузли, Бањалуци, Сарајеву и Мостару, каже Маринковић, истичући да „Тојота“ има широку гаму модела које нуди овдашњем тржишту.

 „ Сви модели који се налазе на европском тржишту, могу се купити и код нас. У посљедње вријеме изражена је тенденција продаје хибридних мотора, јер већ постоје најаве о постепеном повлачењу дизел – мотора са тржишта у Европи. Велики произвођачи аутомобила у Европи, међу њима и „WВ“ већ су објавили ту пословну орјентацију.

Хибридни мотори су комбинација бензинског и електро – мотора. Бензински мотор пуни батерију док мотор ради, тако да систем сам искључује бензински мотор и укључује електро склоп. Хибридни мотори су присутни скоро на свим моделима „Тојотиних“ аутомобила. Тако сада од модела са Хибридним погоном имамо моделе „Yaris“ и „Auris“ као возила ниже и ниже средње класе, „Prius“ и „Prius Plus“ као возила средње класе и теренце „CHR“ и „RAV4“, а очекујемо да ће ускоро сви модели имати хибридни погон“.

Маринковић каже да у Продајном центру „Тојоте“ тренутно имају више модела „Тојотиних“ аутомобила, а очекује се долазак и новог „Land cruiser“ крајем ове године. Највећа продаја до сада забиљежена је на моделима „Yaris“, „Auris“ и „Corolla“.

„ Модел „Corolla“ је уједно и најпродаванији Тоyотин модел икада. Морамо истаћи да „Тојотине“ аутомобиле одликује поузданост и јако мали проценат кварова. То је на свјетском тржишту одавно препознато и због тога су „Тојотини“ аутомобили међу најтраженијим и најпродаванијим у свијету. Посебно „хибриди“ имају мали проценат кварова и они су убједљиво на првом мјесту поузданости. И гаранција пуно тога говори, јер је дајемо на рок од пет година, без лимита на пређене километре. У тих пет година купац има и бесплатну помоћ на путу, тзв. „EUROCAR“, а код возила са Хибридним погоном, гаранција на батерију је 10 година.

„Тоyота“ пуно брине и о задовољству купаца. Сваке године додјељују се годишње награде дилерима на основу тестираног задовољства купаца, такозвани „Ichiban“. „Тоyота“ ангажује независну агенцију која путем анкете и бодовања оцјењује  квалитет рада дилера и утврђује ко је од њих најбољи.

Антрфиле: Маринковић каже да „Тојота“ тренутно нуди акцију на „Yaris“ који је коштао 27.700 КМ, а сада се може набавити по цијени од 22.200 КМ. За тај новац добија се јачи мотор 1.5 бензин са 111 КС ЕУРО6 норме и пуно опреме у тзв. „СОЛ“ пакету. У склопу продајног салона у Сремској 6 налази се и овлашћени сервис за „Тојотина“ возила са сертификованим механичарима,а ту је и перионица возила. Велика акција тренутно важи и за возила „Corolla“, која подразумијева добијање трећег по реду пакета опреме „СТИЛ“ са мотором 1.6 бензин и 132 КС. Аутомобил „Corolla“ може се на акцији купити за 29.900 КМ. У питању је велика лимузина са пуно опреме, јаким мотором и са цијеном испод 30.000 КМ. О још модела који су на акцији као и осталим појединостима можете се информисати на сајту www.лдауто.ба или на телефон 055 294 400.

Извор: Семберске новине