Амерички магазин о ракији: „Есенција српског бића“

Магазин "Wine Enthusiast" објавио је чланак о ракији, у којем се пиће описује као важан сегмент културног наслеђа и „есенција српског бића“.

Новинарка Кристин Вуковић у свом чланку у магазину Wine Enthusiast ракију описује стиховима Моме Капора, наводи се у саопштењу Туристичке организације Београда (ТОБ).

„У ракији је есенција српског бића, најпре радост, затим свечаност укуса, затим бес, самилост, осећање да је свет добар и да су сви који пију пријатељи“, објаснила је новинарка цитирајући српског песника.

Кристин је дала осврт на историјат ракије, порекло назива и њену употребу кроз векове. Затим је, кроз дегустацију ракије у неколико београдских ресторана, описала начин прављења ракије од различитих врста воћа, као и њено комбиновање са храном.

Новинарки Вуковић, домаћин је у Београду била ТОБ, а директор те организације Миодраг Поповић каже да људи у Србији третирају ракију као лек.

Поповић наводи да употреба ракије у медицинске сврхе датира далеко у прошлост, а да је данас незаобилазни део обележавања сваког значајног догађаја.

Извор: rts.rs
Фото: telegraf.rs