Невријеме у Аустрији: Знатна штета

Јако невреме, које је синоћ захватило велики део Аустрије, направило је знатну штету и изазвало проблеме у железничком и аутомобилском саобраћају.

У једном кампу у месту Мелбрик, према наводима полиције, јак ветар са кишом оборио је више камп-приколица, а три особе, међу којима је једно дете, повређене су када је пало поломљено грање.

Полиција је, због опасности по кампере, морала да евакуише читав камп, у којем је боравило 50 особа.

У покрајини Корушка оштећено је више кућа и аутомобила од дрвећа које је ишчупао јак ветар.

Снажна олуја са јаким падавинама захватила је и покрајине Доња Аустрија – штајерска, Салцбург, Тирол и Бургенланд, као и Беч.

У штајерској је у месту Хинтервалд ин Клајнсекл ветар ишчупао дрвећа на десет хектара шуме.

У Доњој Аустрији ватрогасци су имали током целе ноћи пуне руке посла, јер су дрвећа падала на путеве, далеководе, куће.

Више подрума је било поплављено.

Ветар је "протутњао" на територији општине Баден брзином од 100 километара на час, а обилне падавине поплавиле су бројне саобраћајнице.

У Бургенланду због последица олује више путева је било блокирано, а међу њима и ауто-пут Остаутобан (А4), који води ка Мађарској, који је сатима био затворен због дрвећа које је пало на аутомобиле.

Возилима за чишћење снега надлежне власти склањали су поломљене гране и дрвећа са коловозних трака све до раних јутарњих сати.

Услед невремена дошло је и до прекида у железничком саобраћају, а погођена је пруга у Бургенланду и Доњој Аустрији, те тако, између Вулкапродерсдорфа и Ајзенштата, возови привремено нису могли да саобраћају.

Исто тако железнички саобраћај био је у прекиду и између Брук ан дер Лајта и Никелсдорфа, граничног места са Мађарском.

И у Тиролу и Салцбургу невреме је довело до проблема у саобраћају, па су поједине саобраћајнице биле затворене због одрона.